Kategoriat
Matkustaminen Räntit Sekalaiset räntit Suomi

Viinarallista

karhuaTämän päivän Turun Sanomissa on juttua viinarallista ja sen kuriin saamisesta. Aikoinaanhan Virosta sai tuoda rajoitetusti alkoholia, en tarkkaan muista mitkä nämä rajat olivat. Silloin sai kuitenkin tuoda pari laatikkoa mietoja, sitten väkeviä ja viinejä. Sitten tuonti Virosta käytännössä vapautettiin eli sait tuoda omaan käyttöösi niin paljon kuin halusit.

Tänään Altian toimitusjohtaja Antti Pankakoski on ilmoittanut kyllästyneensä viinaralliin ja siihen, että verotuloja menee Viron puolelle. Hänen mielestään pitäisi tuontikiintiö tuoda takaisin ja sopiva määrä olisi yksi laatikko olutta, neljä pulloa viiniä ja litra väkeviä.

Otetaan ensin käsittelyyn tuo Pankakosken ehdottama kiintiö. Sehän on ensinnäkin suhteellisen naurettava. Mikäli tuontikiintiö tuotaisiin takaisin niin pitäisi se vähintäänkin vastaava olla kuin ennen ja mielellään hieman parempikin jopa.

Itse en käy Virossa joka kuukausi, hyvä jos pari kertaa vuodessa tulee käytyä siellä ja silloinkin kyseessä on enemmänkin pitkä viikonloppu hyvässä seurassa syöden ja kierrellen Tallinnaa – eikä niinkään reissu jossa haetaan vain alkoholia. Tietty sitä tulee tuotua, mutta ei se määrä mikään kauhea ole.

Olen esimerkiksi ensi kuussa menossa Viroon. Suunnitelmana on mennä torstain iltalautalla sinne ja tulla sunnuntaina pois. Tähän väliin on suunniteltu kaupoissa kiertelyä, naisväelle jonkinsorttisia hoitoja, vanhan kaupungin tutkiskelua sekä hyviä ruokapaikkoja. Eikö kuulostakin kivalta kaupunkilomalta? Tietty takaisin tullessa kopataan hieman alkoholia kotiinviemisiksi, mutta itsellä oli ajatuksena ostaa kaksi laatikkoa kuivaa siideriä. Ei tuo oma määrä kauhealta kuulosta ja verorahoja menettää suomi siinä jokusen euron minun kohdalla.

Parempana ratkaisuna viinarallin vähentämiseen olisi Suomen puolella tehtävä veron alennus. Eikö ne ole siellä Helsingin suunnalla huomanneet, että AINA kun on viinan veroa nostettu niin on uutisissa ollut otsikko viinan tuonnin lisääntymisestä. Mitenhän kävisi jos veroa alennettaisiin? Veron korotustahan on perusteltu kansanterveydellä, mutta tämä onkin sitten jo täysin toinen aihe johon ei puututa sen enempää.

Palataan vielä siihen, että ketkä siellä Tallinnassa oikein käy. Kauempaa kun lähtee niin se on tosiaan usean tunnin ajomatka ensin Helsinkiin ja siitä sitten lautalla yli. Tietty mitä lähempänä Helsinkiä niin sen helpompaa ja oikeastaan halvempaa on lähteä käymään Tallinnaan. Kyllä minä myönnän sen, että Tallinnasta kannattaa tuoda sitä alkoholia sen hinnan takia, varsinkin siiderit on Suomessa hillittömän hintasia verrattuna Tallinnan hintoihin.

Kesä on tulossa ja on siis hyvä aika alkaa miettimään reissua Tallinnaan. Sinne kannattaakin lähteä ja mielellään niin, että on pari kolme yötä hotellissa. Tällöin saat rauhassa kierrellä vanhassa kaupungissa ja sen ulkopuolella. Loppuun vielä pari ravintolasuositusta:

  • Keskiaikainen ravintola Olde Hansa, jonka ruoasta joko tykkää tai ei (itsehän tykkään)
  • Loistavat burgerit ja muut mätöt löytyy Honky Tonk nimisestä ravintolasta
  • Lounaaksi lettuja? Miksipäs ei, Kompressorista niitä löytyy
  • Hieman syrjässä, mutta kannattaa käydä – F-Hoone

Vielä lainatakseni Putouksen Kristoffer Taxfreetä: Terminaalihoitoon!

Kirjoittanut Marko

Marko on sivuston ylläpitäjä ja luoja (sekä se tyyppi, joka maksaa tämän lystin).
Taskusta löytyy nenäliinoja, datanomin paperit, ajokortti mallia Beee, tradenomin paperit ja firman lipetit.
Pelit, webbi, koodaus, kamera, elokuvat ja muu mukava kuuluu harrastuksiin.
Työ taas on sitä koodausta/sovelluskehitystä/helpdeskiä/palvelimen ylläpitoa/yms.

1 vastaus aiheeseen “Viinarallista”

Vastaa