Kategoriat
Matkapuhelimet Pelit Räntit

Rovio on liekeissä

Rovio julkaisi  kuluvalla viikolla uuden pelinsä Amazing Alexin. Peli saavutti AppStoren piikkipaikan kahdeksassa tunnissa ja Androidillakin maksullinen versio lähestyy kärkipaikkaa kovaa vauhtia, tällä hetkellä sijoituksen ollessa 4.

Kuva: Rovio

Voi vain kuvitella, millaiset paineet Roviolla oli pelin suhteen. Aiemmasta täysin uudesta pelistä oli kulunut jo lähes kolme vuotta, eikä aiemman pelin nimi ole varmaan kenellekään tuntematon.

Ja peli näyttäisi lunastavan ne odotukset, mitä Angry Birds sille onnistui luomaan.

Amazing Alex on fysiikka-ongelmanratkaisupeli, joka perustuu AppStoressa myynnissä olleeseen Casey’s Contraptionsiin jonka oikeudet Rovio vuonna 2009 osti. Amazing Alexissa ratkotaan eri pulmatilanteita käyttämällä kodista löytyviä elementtejä kuten saksia, kyniä, laatikoita ja ilmapalloja. Jonkinlainen juonikin pelin takana ilmeisesti on: Alex ei jaksa lukea ja sen sijaan lähtee touhuilemaan kaikenlaisten juttujen kanssa ja blaa blaa blaa.

Pelissä ei tekstiä juurikaan ole, vaan se, mitä sinun täytyy tehdä, on selitetty kuvioin – ”koita saada tämä ympyröity palikka nuolen osoittamaan paikkaan käyttämällä näitä esineitä”. Taustamusiikki on rentoa ja synergiassaitse pelin kanssa sekä aloitusteemakaan ei aivan yllä ärsyttävyydessään samalle tasolle kuin vihaisten lintujen. Pelin haastavuus ja monipuolisuus on Androidin ilmaisjakelussa olevassa versiossa todella matala, mutta sijoittamalla 81 senttiä (0,99$ App Storessa) saa avattua lisää kenttiä (joiden haastavuus nousee koko ajan) ja mahdollisuuden luoda omia sekä pelata myös muiden luomia tasoja. Eli tekemisen ei luulisi aivan heti loppuvan.

Pelin arvostelua en ala kirjoittamaan, sillä pelin parissa viettämäni aika on aivan liian vähäinen sille. Kuitenkin näyttäisi sille, että Rovio ei jää pelkästään yhden hitin ihmeeksi, vaan onnistuu muuttamaan tämänkin tuotoksen kullaksi vaikkei siitä välttämättä ihan Angry Birdsin kaltaista sensaatiota pystykään luomaan. Rovion lanka näyttää siis palavan vielä jatkossakin, ja onhan yhtiö ollut toistamiseen mediassa esillä mm. laajentumisten, osto- ja myyntihuhujen sekä yhteistyöilmoitusten parissa. Ja onhan Rovion pohdittu olevan jo Nokiaakin arvokkaampi yritys, mikä ei sinällään yllättäisi kovin montaa mikäli otetaan huomioon molempien yhtiöiden nykyisen suunnan.

Jähtäväksi nää kuinka paljon Rovio pystyy ottamaan Amazing Alexista irti ja millaisia pelikortteja yhtiöllä on vielä näyttämättä.

Kirjoittanut Tommi

Olen reilu parikymppinen kaupallisen alan opiskelija. Ränttäilen usein ajankohtaisista aiheista laidasta laitaan, mitä nyt mielen päällä sattuu vain olemaan.

1 vastaus aiheeseen “Rovio on liekeissä”

Vastaa