Kategoriat
Räntit Sekalaiset räntit Suomi

Vangit – aika velikultia

Tänään iltapäivälehdet uutisoivat vankien uudesta tavasta kommunikoida keskenään ja/tai muurien ulkopuolelle. Nimittäin kaikkien ”rakastamat” chattipalstat ovat yksi vankien kommunikointitavoista, tietty näitä tapoja on muitakin.

Rikolliset käyttävät television chattipalstoja ja teksti-tv:n sivuja lähetellessään viestejä vankilassa istuville vangeille.

Viestittely toimii niin, että vangin tapaamisessa sovitaan kellonaika ja tv-kanava, jota vangin tulee seurata. Vaikka vangit eivät saa käyttää kännyköitä, on jokaisella vangilla sellissään televisio, jonka kanavia hän voi vapaasti seurata.

IltaSanomat 7.6.2012

Jos mietitään vankia jolla on aikaa vaikka millä mitalla miettiä tapoja karkaamiseen, kommunikointiin tai muuhun kiellettyyn toimintaan – tuleehan niitä ideoita varmasti. Tietysti on niitä vankeja jotka haluavat istua ”kakkunsa” loppuun ja aloittaa uuden elämän sen jälkeen, se onkin eri tarina miten se sitten onnistuu.

Suomessa vangeilla on kuitenkin suhteellisen hyvät olot verrattuna esimerkiksi Amerikkaan tai joihinkin muihin valtioihin. Tarkalleen en osaa sanoa mitä Suomessa vangeilla on, mutta varmasti on paremmat olot täällä kuin monessa muussa vankilassa.

Suosittelen muuten lukemaan pokkarin nimeltä Ammattina vankikarkuri. Kirjan on kirjoittanut entinen vanki nimeltä Jan Jalutsi.

Huikeat tarinat lakanoista punotuista köysistä ja laverin pohjalaudoista kyhätyistä tikkaista ovat kuin vanhoista filmeistä, mutta kovin iloista ei vankikarkurin elämä ollut. Vapauden huuma muuttui nopeasti ulkopuolisuudeksi, kun sinistä valoa vilkkuvat autot ja ohimolle painettu reikärauta tukkivat tien normaalielämään.

Adlibris (Kirjan kuvaus)

Nyt kun katsoin hintaakin (8,10 euroa Adlibriksessa) niin ei ole oikeastaan mitään syytä olla hankkimatta tuota kirjahyllyyn. Itsehän tuon omistan jo ja tykkäsin kyllä tuosta kirjastakin. Siitä saa näkemystä miten Jan pakeni Suomen vankiloista ja lähti pakomatkalle ulkomaille asti.

Tällä sekalaisella räntillä aloitetaan RantSiten herättäminen eloon! Tule mukaan ränttijäksi!

Kirjoittanut Marko

Marko on sivuston ylläpitäjä ja luoja (sekä se tyyppi, joka maksaa tämän lystin).
Taskusta löytyy nenäliinoja, datanomin paperit, ajokortti mallia Beee, tradenomin paperit ja firman lipetit.
Pelit, webbi, koodaus, kamera, elokuvat ja muu mukava kuuluu harrastuksiin.
Työ taas on sitä koodausta/sovelluskehitystä/helpdeskiä/palvelimen ylläpitoa/yms.

2 vastausta aiheeseen “Vangit – aika velikultia”

Jokaiselta vangilta pitäisi ottaa pois kännykkä, televisio, kahvinkeitin, tietokone ja mitä lie vehkeitä heillä onkaan. Kaikki pois. Täällä tarvitaan kunnon Venäjän mallia (K18-video) niin että rangaistukset tuntuvat rangaistuksilta. Nyt Suomen seudun vankeusrangaistuksilla ei ole pelotevaikutusta, jonka niillä soisin olevan. Esimerkiksi Matti Nykänen suoritti vankeusrangaistuksensa paljon viehättävämmässä ympäristössä kuin missä minä asun. Tyypillä oli järviseutua ympärillä, maalaismaisemaa, luonnonkauniit niityt ja metsät… Samaan aikaan minä asun jossain kämäisessä 30 neliön yksiössä ja kuuntelee kuinka naapurin dille laulaa Aikuista naista. Minulle se vankilareissu samassa paikassa, jossa Nykänen istui, olisi huviloma. Ilmainen ruoka, vuodevaatteet, majoitus, luonto lähellä, virkistysmahdollisuuksia.

Mitenhän lie kun Suomessa on laajakaistakin jonkinlainen perusoikeus. Tällöinhän Suomen höösäyspolitiikan mukaan vangeillakin on oltava semmoinen!

Sepä se, vankiloiden olot ovat Suomessa ehkä liiankin hyvät? Mietitään opiskelijaa pienessä kopissa pääkaupunkiseudulla ja joutuu vielä maksamaan siitä kopista ja syömään sitä makaroonia (ok, aika stereotypia mutta kuitenkin). Samaan aikaan hra/rva vanki asuu siistissä kopissa ilmaiseksi ja saa ilmaisen ruoan, vaatteet yms. Sekä voi tehdä vielä töitä josta saa sitten vielä rahaakin.

Että näin.

Vastaa