Tupakat piiloon!

tammikuu 3, 2012 Ei kommentteja »

Nythän muuttui taas vaihteeksi tämä tupakkalaki. Ne nimittäin laitettiin tässä vuoden vaihtuessa kaupoista piiloon. Itsehän en polta ollenkaan, mutta tässä ei ole mitään järkeä. Tuon lain tavoitteena on ilmeisesti saada tupakoinnin aloittamista vaikeammaksi. Poissa silmistä, poissa mielestä? Näinköhän tämäkin toimii? Kyllä ne tupakkaa jostain saavat, jotka sitä aikoo polttaa.

Isompiin marketteihin tuli käytäntö, että automaateissa on enää pelkkä numero kuvan sijaan. Laitteet eivät muutenkaan kovin näppärästi toimi niin otetaan vielä se ainut pieni käytettävyys pois siitä. Nyt joudut opettelemaan sen numeron ulkoa ja saat halutessasi ilmeisesti jonkun listan kassalta missä on numeroa vastaava tuote.

Pienemmissä kaupoissa/kioskeissa tupakat taidettiin laittaa jonkin kaapin taakse, eli ne ei ole näkyvillä ennen kuin pyydät myyjältä sitä omaa merkkiäsi. Asiakkaat eivät saa enää tarkastella valikoimaa ollenkaan vaan pitää tietää suoraan mitä he haluavat.

Numerojärjestyshän ei ole millään tavalla vakiokaan. Eli ei auta jos opettelet ulkoa numeron yhdessä liikkeessä, pitää se opetella uudestaan toisessa liikkeessä. Numero 20 voi siis antaa eri kaupassa eri tuloksen. Tämän olisi voinut sentään tehdä jonkinlaiseksi standardiksi tai vastaavaksi niin olisi helpottunut edes tuolta kannalta.

Itse olen siis sitä mieltä, että tämä ei auta taas yhtään mitään millään tavalla. Samalla logiikalla jos lähdettäisiin niin Alko pitäisi mennä siihen, että menet sinne ja pyydät tiskiltä mitä haluat. Myyjä sitten tuo sen sinulle jostain sermin takaa. Sama homma muulle alkoholille, sermin taa piiloon sekin! Eihän tuossakaan olisi mitään järkeä, vaikeuttaisi taas elämää vaan.

Paljonkohan muuten meni verorahoja tämänkin lain säätämiseen? Kaupoille tulee ainakin jonkinasteisia kuluja noista laitteiden hankkimisista ja/tai vaihdoista sekä siitä, että henkilökuntaa koulutetaan tähän lakiin. Uskoisin myös, että tämä vaikuttaa myös kassajonoihin – hitautena.

Lisää luettavaa

Vastaa

You must be logged in to post a comment.