Putous

tammikuu 23, 2012 Ei kommentteja »
Joy & Mya  - Steel non se la sentiva...
Creative Commons License photo credit: Funky64

On aika ruotia tätä suomalaisten suosiossa olevaa viihdeohjelmaa. Tällä hetkellähän Putouksesta on menossa kolmas tuotantokausi eli tätä lystiä on riittänyt jo pari vuotta. Ohjelmassahan näyttelijät esittävät sketsejä (osa tosin on nauhoitettu etukäteen) sekä pääsevät/joutuvat improvisoimaan.

Ensimmäisenä kautena sketsit ja muut improvisoidut osat oli pääosassa kunnes sketsihahmokilpailu sai hillittömän suosion johon ei aluksi oltu niin varauduttukaan. Tästä pääsemmekin ensimmäiseen osittaiseen kritiikin aiheeseen. Sketsihahmokilpailu on vallannut koko ajan enemmän aikaa tuosta 1,5h lähetyksestä. Sinänsä tämä on ymmärrettävää ja halutaan näyttää enemmän näitä hahmoja, mutta sketsit jää sitten hieman taka alalle.

Toisena asiana voisi nostaa esille sen huumorin. Osa sketseistä on hyviä ja osa taas no sitten ei. Tämä on tietysti makuasia, mutta kaikki ei vaan voi iskeä kaikkiin. Edellisessä jaksossa huomasi hyvin myös sen, että ei ne ihan kaikkea kehtaa tehdä. Oli nimittäin kerrottava vitsejä presidenttiehdokkaista, joista kolme oli läsnä ja päättivät sitten voittajan. Näyttelijöistä näki, että heillä oli joku toinen vitsi mielessä minkä he sanoivat – ainakin osalla oli näin.

Huumorista jos hieman lisää. Hehän koittavat olla ns. ajan hermolla ja siinä onnistutaan kyllä suhteellisen hyvin jopa. Esimerkiksi viime lauantain jaksossa oli sketsi vaaleista ja siinä onnistuttiin suhteellisen hyvin. Samaten uutiskatsaus tuppaa olemaan hauska (tosin ei aina).

On pakko mainita noista sketsihahmoista pari sanaa. Varsinkin näistä, jotka nousevat julkisuuteen ja loppujen lopuksi tekevät levynkin. Näin teki Marja Tyrni, lieköhän sekin jo pari levyä tehnyt ja viimeisin taisi tulla joulusesongiksi ulos. Munamieskin on levyttänyt ja niin… eipä siitä sen enempää. Timo Harjakainen oli juontamassa, kun Suomi voitti MM-kultaa 2011.

Alkuperäisiä näyttelijöitä on jäljellä enää viisi, joten vaihtuvuus on ollut suhteellisen hyvä. Itseä harmittaa kun Kari ”Hissu” Hietalahti ei ollut kuin sen yhden kauden. Aku, Riku, Jukka ja Iina ovat henkilökohtaisia suosikkejani näistä nykyisistä näyttelijöistä. Saas nähdä mitenkä näyttelijäkaarti muuttuu ensi kaudeksi.

Huumori on vaikea laji ja jokaisen pitää osata loppuunsa nauraa myös itselleen. Putouksen näyttelijät pistävät itsensä likoon jokaisessa lähetyksessä, jotta Suomi saisi jotain hupia. Aina ei siinäkään voi onnistua, ei edes joka kerta.

Tähän loppuun pari elämään jäänyttä lainausta: ”Pieni muna, iso sielu” – ”Firman piikkiin”

Vastaa

You must be logged in to post a comment.