Mainostauoista

tammikuu 20, 2012 2 Kommentit »

Olen viime aikoina katsonut televisiotakin, jopa näitä mainoskanavia kuten MTV3, Nelonen, Jim ja SubTV. Tänään tuli kuitenkin tämmöinen pieni ajatus räntistä, kun olin katsomassa Jimiltä jotain turhanpäiväistä ohjelmaa.

Nimittäin nämä pirun mainostauot. Aikoinaan ne oli suhteellisen fiksuja ja niitä oli puolen tunnin ohjelmassa yksi nykyään niitä on kaksi lähes joka kanavalla.

En oikein ymmärrä tuota muutostakaan tuossa, mitään fiksua syytä en nimittäin itse keksinyt tuolle. Halutaanko tällä tarjota enemmän mahdollisuuksia mainostajille kun puolen tunnin ohjelmassa onkin kaksi erilaista mainospaikkaa. Tämähän on kyllä ovela keino käyttää mainosnäyttöjä, jos on sovittu tuhannesta mainosnäytöstä niin yhden ohjelman aikana saadaan kaksi jo näytettyä. Ovelaa, eikö!

Mainostaukojen pituutta en sen sijaan ole seurannut, nuohan on lyhentäneet sitä hieman noissa kaksi mainostaukoa per puolen tunnin ohjelma. Pitemmissä ohjelmissa taas taitaa vieläkin olla mainostauko noin vartin välein (saa korjata, jos olen väärässä). Nämä asiat tietysti riippuu myös kanavasta, kaikillahan ei ole samanlaista mainospolitiikkaa – ainakaan toivottavasti.

Itse en ole todellakaan tv-alan ammattilainen saati tiedä näitä asioita täysin faktoiksi. Toivoisinkin sitä, että joku korjaisi minua jos olen väärässä!

2 kommenttia

  1. Markus 20.1.2012 at 21.04 -

    Kaksi turhauttavinta vaihtoehtoa ovat se, ettei mainoskatkoa tule ollenkaan (Ylen kanavat) tai sitten että mainostauot ovat auttamatta liian lyhyitä. Puolen tunnin päässä ohjelmaa kuitenkin tuppaa tulla auttamaton tarve käydä vessassa tai jääkaapilla hakemassa naposteltavaa. Voi sitä riemua, jos ei ennätäkään toimittaa asioita katkon aikana ja pause- nappulan painaminen unohtuu… Poistuminen vastaanottimen äärestä on oma urheilusuorituksensa joka kerta, kun ei tiedä katkon pituutta.

  2. Mainostauot ovat ylipäätänsä omasta mielestäni turhia – tosin kyllä se on hyvä päästää katsojat käymään jääkaapilla/vessassa tietyssä kohtaa ohjelmaa. Itse näen mainostauot vain kanavan omistajan tapana tienata rahaa mainostuksella.

Vastaa

You must be logged in to post a comment.