Taskurahaa pelaamalla – King.com

marraskuu 19, 2011 Ei kommentteja »

Kyllä. Oikeasti.

Monet teistä tuntevat varmaan pelipalvelun King.com. Niille, jotka eivät: King.com on maailman suosituin taitopelisivusto. Sivulla voi pelata ilmaiseksi lukuisia klassisia pelejä selaimellasi. Pelien pääkategorioita ovat pulma-, strategia-, kortti-, toiminta-, sana- ja urheilupelit. Varmastikin jokaiselle löytyy jotakin, olit sitten biljardihai, mahjongfriikki tai sanaseppo.

Se, mikä tekee Kingistä mielestäni paremman pelipalvelun kuin muista vastaavanlaisista on se, että Kingissä on mahdollista pelata oikeasta rahasta. Sijoitat esimerkiksi kymmenen euroa, pelaamalla kaksinpeliturnauksia, useamman henkilön cup-tyylisiä turnauksia tai jopa tuhansien ihmisten jättipottiturnauksilla voit – olettaen että osaat pelata – palauttaa sijoittamasi rahat tilillesi moninkertaisena. Periaatteena siis hyvinkin samanlaista kuin esimerkiksi nettipokerin pelaaminen – ainoastaan hieman erilaisilla peleillä.

Tottakai, hommaan liittyy myös riskit. Jos et osaa, et voita. Luonnollisesti joku aina myös häviää (vaikka omasta vinkkelistä näin ei ole, mutta siitä lisää kohta). Ja kuten aina, sivustoa pyörittää voittoa tavoitteleva yritys. Tämä tarkoittaa sitä, että keskimäärin 25% sijoitetusta rahasta esimerkiksi yhteen turnaukseen Kingin taustalla oleva yhtiö nimeltä Midasplayer ottaa palkkioksi pelin ylläpidosta ja tarjoamisesta asiakkailleen (pokeritermein siis sama asia kuin ”rake”). Neljännes saattaa kuulostaa hyvinkin suurelta summalta ja sitä se onkin varsinkin pienemmissä turnauksissa. Mutta esimerkiksi jättipottiturnauksissa, joissa osallistujia on paljon ja tällöin myös voitot ovat isompia, ei 50 sentin pääsymaksusta otettava 25% palkkio juurikaan mielen päällä ole kun voitot voivat olla satojakin euroja. Nimimerkillä euron sijoittaneena ja 114 euroo palauttaneena eräässä ns. Royal Cupissa.

Kingissä on myös tietynlainen rankingjärjestelmä, jottei uudet pelaajat joudu vanhojen konkareiden riepoteltaviksi. Taso määräytyy sen mukaan, kuinka hyvin menestyt peleistä. Eli aivan loputtomiin et todennäköisesti yhdestä pelistä tule rahaa nyhtämään ainakaan samalla tahdilla kuin parhaimpina päivinä.

Tähän se klassinen käyttäjäkokemus ja menestystarina sitten. Eli itse olen sijoittanut Kingiin tuon mainitsemani 10 euroa PayPalin kautta, ja voinen kertoa sen olleen paras sijoittamani kymppi koskaan. Olen pelaillut Kingissä helmikuusta saakka enemmän tai vähemmän aktiivisemmin, ja tarkkoja lukuja paljastamatta olen saanut tuon kyseisen kymmenen euroa moninkymmenkertaisesti takaisin. Tälläkin hetkellä rahansiirtoa odottaa kolminumeroinen summa, jossa ei ole pilkkuja. Ja lisää tulee, mutta ei kuitenkaan niin paljoa että tätä voisi täyspäiväisenä tehdä – pientä taskurahaa täältä saa kuitenkin hyvästikin revittyä. Vielä en maksujen tai minkään muun suhteen ole kohdannut minkäänlaisia ongelmia, ja asiakaspalvelu on suomenkielisyyden lisäksi todella mukavaa ja ymmärtäväistä porukkaa!

Ajankäytöstä sen verran, että varmaan alussa pelien harjoitteluun menee hieman enemmän aikaa, mutta kun pääsee ”menoon mukaan”, voit hyvinkin saada vähälläkin pelaamisella isoja summia. Pelit ovat tosin v/ihastuttavan addiktiivisia, ja aina ei päivän pelit jää pelkästään pariin nopeaan…

Varmastikin muita samankaltaisia pelisivuja on, mutta en itse ainakaan tiedä yhtään niin onnistunutta ja toimivaa konseptia kuin King. Ja jottei tämä mene ihan mainospuheeksi, niin täytyy sanoa jotakin negatiivista – tottakai tällaisissa palveluissa huijareita on eikä sitä voi oikein kokonaan poistaakaan. Onneksi kuitenkin nämä karsitaan ilmeisen tehokkaasti pois, ja Kingillä on syystäkin melko tiukat käyttöehtosopimukset koskien huijaustapauksia, sopupelejä jne.

Ei muuta kuin pelionnea ja mukavaa taskurahan tienausta niille jotka uskaltavat vain kokeilla. Varmastikin paljon jäi vielä mainitsematta sivusta, joten kysykää jos joku kohta jäi epäselväksi. Vaikka kyseessä on taitopelisivusto, on siellä pelaajia laidasta laitaan ja tuuri näyttelee myös omaa osaansa tässäkin näytelmässä. Jos vain on jonkinlaista pelikokemusta tällaisista selainpeleistä, niin suosittelen ehdottomasti. Mutta kannattaa aina pelata ensiksi harjoituspelejä ilmaiseksi ennen kuin ryntää suoraan rahapeleihin. Opintojen äitihän se harjoitus oli…?

Vastaa

You must be logged in to post a comment.