Parkkipaikat

marraskuu 4, 2011 Ei kommentteja »

Pirullisia, ärsyttäviä, ahtaita ja tarpeellisia – kaikki nuo sanat kuvaavat parkkipaikkoja jollain tapaa. Mistähän alottaisi, näistä nimittäin voi sanoa vaikka sun mitä. Näitä on joka paikassa, sanotaanko näin, että ei ole kylää millä ei jonkinlaista parkkipaikkaa ole. Kaupungeissa nämä ovat välttämättömiä pahoja ja siellä varsinkin nämä ovat erittäin ahtaita ja hyvin laskelmoituja, jotta saataisiin mahdollisimman paljon autoja mahtumaan sinne. Miten näiltäkään pirulaisilta voi välttyä?

Parkkipaikan metsästys on taitolaji, pitää olla joko tuuria tai tietoa kaupungista – lähinnä minne kannattaa lähteä parkkeeraamaan tiettyyn kellonaikaan. Tuuri on yleensä se toimivampi kaveri, aina ei tosin onnistu silläkään. Kuopio on tällä hetkellä suhteellisen ärsyttävä paikka ajaa, ainakin keskustassa. Siellä on katujen suuntaa vaihdettu sinne sun tänne ja parkkipaikkoja on siellä sun täällä. Ota tästä nyt sitten selvää, paikallisena on jo ärsyttävää – en tahdo ajatella miten turisti täällä ajelee.

Ihmiset… tämä välttämätön paha auton kuljettamiseen. Nämä nimittäin tekevät parkkipaikoista vielä ärsyttävempiä paikkoja… Ihmisten piittaamattomuus on yksi syy tähän. Sattuipa tässä semmonen tapahtuma, että joku piru naarmutti autoani – onneksi ei ollut mitenkään iso naarmu. Silti ärsyttää, ei nimittäin ollut mitään lappua tai yhteystietoja jätetty. Ei kukaan ole soittanut peräänkään vaikka rekisterinumeron perusteella pitäisi saada nimi/puhelinnumero selville. Sitä en tiedä onko ostoskärryllä vai autolla naarmutettu tuohon ja onko tekijä itsekään huomannut tuota, mutta silti… ärsyttää.

Ettei ihan turhaksi valittamiseksi mene niin sanottakoon, että on näitä hyviäkin esimerkkejä. Luinkohan, että on olemassa parkkipaikkoja jossa on hissit. Eli pistät auton hissiin ja se menee sitten johonkin paikkaan – saat todennäköisesti jonkin tiketin jolla saat sitten oman autosi pois sieltä. Tuommonen voisi olla erittäin ovela ratkaisu, ikäänkuin autohotelli?

Parkkipaikkojen kanssa kulkee käsikädessä sen maksullisuus ja viime aikoina tapetilla olleet pysäköintimaksut. Pysäköintimaksufirmat nimittäin sakottavat suhteellisen herkästi ja on puhuttu siitä onko ne laillisiakaan? En ole kovin tarkasti tätä keskustelua seurannut, mutta mikäli joku tietää minua enemmän näistä niin räntin saa kirjoittaa!

Lisää luettavaa

Vastaa

You must be logged in to post a comment.