Kannettavan pitäisi olla kannettava

lokakuu 17, 2011 Ei kommentteja »

Kannettavan tietokoneen pitäisi nimensä mukaisesti olla kannettava. Tämähän tarkoittaa sitä, että se pitäisi voida ottaa kainaloon ja lähteä vaikka kahvilaan dataamaan. Ainahan näin ei ole, mutta tämäkin riippuu vähän henkilöstä mitenkä mieltää onko kone kannettava vai ei. Tässä artikkelissa olisi tarkoitus hieman kertoa minun mielipiteitä kannettavista ja tulenpa mainitsemaan pari loistavaa ominaisuutta, joka tukee kannettavuutta.

Erilaisia läppäreitä

Läppärinhän pitäisi olla tarpeeksi kevyt, että sitä kehtaisi kantaa ympäriinsä ja sopivan kokoinen ettei sitä varten tarvitse hillittömän isoa laukkua hankkia. Läppärissä pitäisi olla myös sopivat ominaisuudet siihen mitä tarpeita sinulla on.

Itselläni on hyvinkin eri tyyppisiä läppäreitä ja niistä pienin kooltaan on Lenovon miniläppäri. Sitä en hirveästi kehtaa kantaa, johtuen sen suorituskyvystä – pitäisi olla muistia enemmän. Toinen läppärini on MacBook Pro, tämä on tällä hetkellä läppäri joka useimmin lähtee kainaloon – tehot ja koko on passeli sekä se, että tämä on toimintavalmiina käytännössä heti. Kolmantena läppärinä minulla on LIFEBOOK T901, jossa huikea plussa tulee sen ominaisuuksista (sim-kortti paikka, kosketusnäyttö yms).

Kuten tuosta kävi jo ilmi, läppäri joka lähtee minun mukaan töihin tai matkalle on se joka sopii kulloiseenkin tarpeeseen. Esimerkiksi ensi viikonlopun tallinnan matkalle otan mukaani LIFEBOOKin, koska siinä on sim-kortti slotti jolla pääsen nettiin tien päällä sekä haluan ottaa sen mukaan testatakseni sitä.

iPadia ei voi oikein läppäriksi lukea, joku on jossain käyttänyt termiä täppäri. Se on loistava silloin, kun läppäri on liian iso ja halutaan vain kevyt ja pieni laite mukaan. E-kirjojen ja blogien lukemiseen tämä on loistava samaten SoMen seuraamiseen!

Kaverini on esimerkiksi hankkinut peliläppäriksi suhteellisen ison (17″ näyttö) ja painavan läppärin. Tietty siinä on suhteellisen kovat tehot sillä se on pelikoneeksi tarkoitettu. Kuten mainittu, läppäri omaan tarpeeseen. Itse en tuota rahtaisi minnekkään muualle kuin LANeille.

Erilaisia ominaisuuksia

Mobiililaajakaista on erittäin näppärä ominaisuus läppäreissä. LIFEBOOKissani tämä on sisäänrakennettuna ja tarvitaan vain SIM-kortti. Tämä on erittäin näppärä ominaisuus kun harvemmassa palaverissa on mahdollisuus Internettiin. Tämä ainakin mahdollistaa sen kun olet palaverissa, matkalla tai autossa (kunhan et itse aja).

Näppäimistön ja touchpadin on oltava hyviä ja käytettäviä sillä mikäli nämä ovat huonoja niin ei konetta halua käyttää niin paljoa. Esimerkiksi hiiren joutuu kantamaan mukana, kun touchpadi ei ole hyvä. Tietysti kaikkea käyttää kun on pakko ja niillä tulee toimeen.

Akkukeston on oltava myös hyvä sillä aina ei ole mahdollista kytkeä läppäriä pistorasiaan. Esimerkiksi LIFEBOOKissani on mahdollista hankkia lisäakku irroitettavan DVD-aseman tilalle.

Loppusanat

Tässä oli joitain ajatuksia siitä mitä kannettavan pitäisi olla. Pointtihan on se, että kannettavan pitäisi saada kopattua helposti kainaloon ja lähteä reissuun.

Kertokaahan omia mielipiteitä :)

Lisää luettavaa

Vastaa

You must be logged in to post a comment.