SPYWAREfighter

syyskuu 5, 2011 Ei kommentteja »


Sain kokeiltavaksi Tanskassa perustetun SPAMfighter yrityksen tuotteen nimeltä SPYWAREfighterin. Ohjelma oli nopea ladata ja nopea asentaa. Asennuksessa oli hauskana pointtina kielen valinta. Ohjelma ei näet ehdottanut normiiliin tapaan Suomi, Englanti, Ruotsi jne… Vaan suomalainen, ruotsalainen, englantilainen jne.

Itse ohjelma on hyvin kevyt eikä se vie koneelta juuri mitään tehoja. Kuitenkin reaaliaikainen tarkistus toimii moitteettomasti. En viitsinyt ladata tarkoituksella mitään spywareohjelmaa ja katsoa tunnistaako ohjelma sitä. Mutta sattumalta tuli vahingossa ladattua sellainen ja hyvinhän ohjelma siitä veti alkoi vinkumaan. Päivityksestäkään ei tarvitse huolehtia itse, sillä Spywarefighter päivittelee itseään huomaamattomasti taustalla eikä päivitys vie nettikaistaakaan.

Ohjelman ulkoasu on selkeä ja siinä on käytetty vain muutamaa väriä. Ihan hyvä näin, sillä tarvittaessa nopeat säädöt onnistuvat hyvin ja mahdolliset ongelmat on helppo korjata. Tuskin kukaan tälläistä ohjelmaa kokoajan auki pitää…

Säätöjä ohjelmassa on aika vähän. Tosin eipä tarvitse pähkäillä vuosia asetusten kanssa, jotta ne saa toimimaan täydellisesti. Ainakaan minun ei tarvinnut säädellä asetuksista muutakuin päivä ja aika, jolloin ohjema totetuttaa ajastetun skannuksensa.

Palataan vielä ohjelman päävalikkoon (kuvanottohetkellä oli juuri skannausmenossa siksi ”3 päivää sitten”). Ohjelmalla voi tehdä ajastetunkin skannuksen lisäksi ihan perinteisen manuaalisen skannuksen, joka kesti minulla 40 minuuttia. Ohjelmassa on myös perinteinen karanteeni, kuten kaikissa vastaavissa. Hauska ominaisuus minusta oli tuo UKK mahdollisuus, joka avustaa nopeasti käyttämään ohjelmaa. Mikäli käyttäjä siitä on aivan pihalla.

 

Ohjelman voi ladata ilmaisena kokeiluversiona 30 päivän ajaksi. Täysversio maksaa 29$ eli kohtuu halvalla saa hyvän ja toimivan suojan ylimääräisiä ohjelmia vastaan. Suosittelen ohjelmaa kyllä jokaiselle.

Lyhyt koonta hyvistä ja huonoista puolista.

Hyvät puolet

  • Selkeys
  • Kevyt
  • Helppokäyttöinen
  • Halpa
Huonot puolet
  • Vähän säätömahdollisuuksia
  • Muiden samanvalmistajan ohjelmien mainostaminen etusivulla

SPYWAREfighter

Huom! Tsekkaa myös kilpailu ja voita oma lisenssi!

Vastaa

You must be logged in to post a comment.