iPhone 3G ja Apple

heinäkuu 7, 2011 8 Kommentit »

Tämä asia ansaitsee tulla räntityksi ja syystä! Minulla oli ennen iPhone 4:sta iPhone 3G ja se oli hyvä puhelin. Nyt… puhelin on tyttöystävälläni ollut käytössä melkein vuoden. Mainittakoon se, että iPhone 3G tuli myyntiin 11. heinäkuuta 2008. Luuri on siis ollut 3 vuotta markkinoilla.

Kauanko kuvittelet, että älypuhelin toimisi kunnolla? Uskoisin, että ainakin kauemmin kuin 3 vuotta! Nimittäin Apple on lopettanut päivityksien tukemisen iPhone 3G:lle ja viimeisin päivitys sai iPhonen kyykkyyn… ei nimittäin toimi kunnolla oikein mikään sen ominaisuus. Soittaminen ja sen lopettaminen takkuilee huimasti, sekä ohjelmat takkuilee. Itse käyttiskin tuntuu takkuilevan…

Toki voisi päivittää alas päin, mutta silloin osa ohjelmista ei enää toimisi ollenkaan. Olemme siis pattitilanteessa tyttäystäväni kanssa… Pitääkö tässä uusia puhelin tuon takia? Pitääkö koittaa jotain muuta kikkaa? Kaikki keinot mitä pystyy tekemään tuolla versiolla on koitettu. Siltikin takkuaa kuin viimeistä päivää.

Pelaako Apple tosiaan näin likaista peliä ja pakottaa käyttäjän ostamaan puhelimen. Tuosta seuraava versio olisi 3GS, mutta mitenhän kauan sitäkin tuetaan… iPhone 4 toimii hyvin ja toivon sen toimivan ainakin pari vuotta vielä.

Onko teillä kenties iPhone 3G? Voitteko jakaa vinkkejä tuohon hitauteen? Auttaisiko esimerkiksi päivitys 3.jotakin versioon ja jailbreikkaus?

8 kommenttia

 1. Miika 7.7.2011 at 20.23 -

  Kun kysyit retorisen kysymyksen että kauanko kuvittelet että älypuhelin toimisi, niin mietin heti että no varmaan kaksi vuotta nykyään.

  • Itse olen pitänyt omien puhelimien ikänä sen 2 vuotta. Tosin tuo on johtunut siitä, että 2v kytkyjä tullut otettua :D
   Mutta minulla on vieläkin toimiva Nokian N80 älypuhelin, joka oli ensimmäinen ”älypuhelimeni” :D

   Totta sinänsä… 3v on tänä päivänä aika kova ikä älypuhelimelle, mutta se että päivitysten myötä menee tuohon jamaan ja taakse päin päivittäminen ei juuri auttaisi – tuo on vähän koijaamista jo…

 2. Itse pidän juuri kyseistä seikkaa iPhonen suurimpana ongelmana ja kompastuskivenä ja on yksi selvistä syistä miksi en iPhonea koskaan hanki/hankkinut. Apple pitää firmikset, päivitykset ja kaiken supportin niin tiukasti itsellään että käyttäjällä ei ole mitään sanomista – Apple päättää. Toisin on Android-leirissä, melkein kaikki on käyttäjän päätettävissä. Avoimuus on ihanaa kun aina on joku nörtti joka on tehnyt fixin – jopa sellaisiin asioihin joihin valmistaja ei ole pystynyt, esimerkkinä mainittakoon esimerkiksi HTC Desire Z -suomalaismallin ääkkösongelma, johon käyttäjät tekivät <a href="”>korjauksen jo puoli vuotta sitten – valmistaja ei ole vieläkään julkaissut korjaavaa päivitystä vaikka puhelin on ollut myynnissä jo vuodenpäivät.

  Itse en pidä iPhonen oletussovelluksista, joita ei voi muokkailla mitenkään. Jailbreikkauksestakaan ei ole niin täyttä hyötyä kun pienetkin muutokset vaativat ihan hirvittävää säätöä. iPhonesta ei saa androidin näköistä, mutta androidista saa helposti iPhonen näköisen ja oloisen, kun softien kirjo ja säätömahdollisuudet ovat rajattomat.

  Pahoittelen että meni vertailuksi, pisti vain miettimään miksi hankin Android-puhelimen alunperin harkitsemani iPhonen sijasta. Täytyy sanoa että olen tyytyväinen ratkaisuuni.

 3. fmatic 17.7.2011 at 15.27 -

  Tässä muutama nopeutusvinkki vanhalle 3G:lle

  Ensimmäinen vaihtoehto on vaihtaa tilalle jokin vanhempi iOS-versio, joka toimi 3G:ssä vielä hyvin. Esim: 3.x – sarjaa.

  Jos taas haluaa iOS 4:ä käyttää niin tässä muutama nopeutuskikka. Spotlight syö hulluna resursseja, joten jos kyseiselle hakutoiminnolle ei ole käyttöä on se suositeltavaa poistaa käytöstä:

  – Poista Spotlight käytöstä: Yleiset -> Spotlight-haku ja täppä pois jokaisesta vaihtoehdosta
  – Tee hard-reset kaksi kertaa peräkkäin: power- ja home-namiska

  Seuraavat vaativat jailbreakin toimiakseen. Olen testannut nämä 3G:ssä ja nopeutuminen on aivan omaa luokkaansa. iLuurissa hyrrää järjetön määrä tarpeettomia daemoneita taustalla. Oheisilla ohjeilla poistetaan tarpeettomia daemoneita rullaamasta taustalla. Jailbreikkaa luuri. Asenna Cydiasta Mobile Terminal ja ota koneeltasi ssh-yhteys luuriin (sftp-clien on näppärin tähän tarkoitukseen). Navigoi hakemistoon /system/Library ja siirrä hakemisto LaunchDaemons talteen tietokoneesi työpöydälle. Nimeä se vaikkapa nimelle LaunchDaemons.old ja siirrä se ssh:n yli takaisin luuriisi. Tämä toimii varmuuskopiona ennen kuin aloitetaan varsinainen sorkkiminen.

  Seuraavassa listattuna muutamia tarpeettomasti hyrrääviä daemoneita, jotka voidaan surutta poistaa. Poistaaksesi ne käytöstä yksinkertaisesti tuhoa vastaa .plist-tiedosto hakemistosta /system/Library

  •com.apple.DumpPanic.plist – Crash Dumppaukset
  •com.apple.ReportCrash.(Useita nimiä).plist – Kyseisellä nimellä hyrrää 5 eria daemonia, jotka kaikki voi poistaa. Lähinnä ne keräävät erilaisia informaatioita kaatuneesta sovelluksesta yms.
  •com.apple.DumpBasebandCrash.plist – Kyyttää baseband-kaatumisia, joita ei käytännössä normaalikäytössä edes tule
  •com.apple.CrashHouseKeeping.plist – Kaatumishallintaa tämäkin
  •com.apple.aslmanager.plist – Hallitsee järjestelmälokia. Voidaan poistaa
  •com.apple.syslogd.plist – Lokittaa järjestelmän tapahtumia
  •com.apple.powerlog.plist – Seurailee kolmansien osapuolien valmistamien latauslaitteiden yhteensopivuutta
  •com.apple.stackshot.server.plist – Tarpeettomia taustadaemoneita.
  •com.apple.chud.chum.plist – iOs-Koodaajien apupalikoita. Poistamisesta ei haittaa päivittäiskäytössä
  •com.apple.chud.pilotfish.plist – Myös apupalikoita iOS-koodaajille eli poistoon
  •com.apple.psctl.plist – Roikkuu jostain käsittämättömästä syystä käynnissä vaikkei tälle ole mitään varsinaista käyttökohdetta vielä. Epäilen kyseisen daemonin olevan tulevia ominaisuuksia varten
  •com.apple.apsd.tcpdump.en0.plis – Lokittaa push-ilmoituksien virheitä
  •com.apple.apsd.tcpdump.pdp_ip0.plist – Vastaava kuin edellinen

  Seuraavat poistaa joitain toiminnallisuuksia iOS:sta, joten näitä kannattaa sorkkia pienellä varauksella.

  •com.apple.searchd.plist – Poistaa Spotlight-haun
  •com.apple.AddressBook.plist – Poistamalla tämän osoitekirja latautuu hieman normaalia hitaammin, mutta jos moinen ei haittaa voi tämän surutta heivata yli laidan
  •com.apple.apsd.plist – Poistaa push-ilmoitukset käytöstä eli ne siniset pomppulaatikot kun tulee esim: tekstari yms.
  •com.apple.dataaccess.dataaccessd.plist – Jos tämän poistaa yhteystiedot eivät enää synkkaudu gmailiin tai exchangeen. Jos moiselle ei ole tarvetta niin ei kun poistoon
  •com.apple.datamigrator.plist – Siirtää kontaktit SIM-kortilta puhelimeen ja toisin päin
  •com.apple.racoon.plist – Virtual Private Network Daemon. Jos puhelimella ei ole tarvetta päästä VPN-verkkoon voi tämän huoletta poistaa
  •com.apple.MobileInternetSharing.plist – Internet Tethering
  •com.apple.AOSNotification.plist – MobileMe synkkaus-daemon. Jos et käytä MobileMe:ta tämän voi poistaa
  •com.apple.scrod.plis – Ääniohjauksen daemon. Jos et käytä Voice Controlia tämän voi poistaa
  •com.apple.VoiceOverTouch – Sama kuin edellinen
  •com.apple.voiced – Sama kuin edellinen

  Tuossapa muutama nopeutusvinkki joita voi kokeilla :)

 4. fmatic 17.7.2011 at 15.33 -

  Unohtuipa edellisessä kommentissani mainita, että Mobile Terminalin lisäksi tarvitaan ladata Cydiasta myös OpenSSH ;)

 5. Marko 17.7.2011 at 15.35 -

  Spotlight on neppastu jo pois – samaten hard resettiä tehty. Noi nopeutti jo jonkin verran ja likka tuntuu käyttävän tuota. Pitää melkein nuo jailbreikin vaativat kikat tehdä sit kun hard-resettikään ei enää toimi.

  Kiitos fmaticille!

 6. Paajanen 28.8.2011 at 18.38 -

  Mitäs ostat iKuraa. Sitä saa mitä tilaa!

  • Marko 28.8.2011 at 19.19 -

   Päätit osallistua tuolla turhanpäiväsellä kommentilla keskusteluun? Hienoa… olet juuri alittanut riman! Rima ei edes heliu!

   Tulee surullisia aikoja Paajaselle, kun tänne tulee lisää Apple aiheista postausta lähiaikoina.

Vastaa

You must be logged in to post a comment.