Bloodline Champions

heinäkuu 13, 2011 7 Kommentit »

Bloodline Champions, tai lyhyesti BLC, on ruotsalaisen Stunlock Studiosin ja Funcomin levittämä areena PvP peli. Peli on julkaistu 13.1.2011. Peli on ilmainen, tosin ilmaisessa versiossa on muutamia ominaisuuksia rajoitettuna verrattuna Champion ja Titan editioihin, niistä lisää myöhemmin.

Bloodline Championsia on sanottu DotA:n tiimitappeluiksi ilman onneen perustuvia asioita. Tärkeimmistä ominaisuuksista lista seuraavana:

 • 100% taitoo perustuva peli ei mitään satunnaisia tuuriin perustuvia asioita (kuten critical striket), kaikki skillit vaativat tähtäämistä
 • Tiimeissä tapahtuvaa areenatappelua
 • Kolme eri pelimodia: Areena (monesta pelistä tuttu DeathMatch, taistulua kuolemaan asti), Capture the Artifact (tutumpi nimellä Capture the Flag, eli ”lipunryöstyä”) ja Conquest (tavoitteena saada kartta kokonaan hallintaan)
 • Pelaamismahdollisuuksina Tutorial (tietenkin :D),  Single Player (Pelaaja + 2 bottia vs 3 bottia, kaikki Bloodlinet käytössä),  Create Game (mahdollisuus pelata muiden pelaajien kanssa, tai vaikka yksin viittä bottia vastaan), Join Game (mahdollisuus liittyä muiden tekemiin peleihin sekä Ladder Game (Tryhard pelaamista ^^)
 • Ottelut ovat oletuksena paras viidestä, eli voittoon vaaditaan 3 erävoittoa. Yksi erä kestää noin 2 minuuttia. Eli peliä on helppo pelailla vaikka jonkin asian välissä :D
 • Skilleissä ei turhia manacosteja vaan pelkät cooldownit
 • Yläviistosta kuvattu kamera, VOIP mahdollisuus ja ohjaus hiirellä sekä näppäimistöllä

Bloodlinereita on tällä hetkellä 22, jotka jaetaan neljään kategoriaan: Healer, Ranged Dmg, Melee Dmg sekä Tank. Varmaankin selvää on, että Healeri parantaa muita, Ranged Dmg tekee tuhoaa helposti mutta kuolee nopeasti, Melee Dmg tuhoaa vähemmän kuin Ranged Dmg mutta kestää myös paremmi sekä Tank kestää parhainten ja pystyy häiritsemään vihollisia monella eri tapaa. Healereita ja Melee Dmgta on tällä hetkellä 6 ja Ranged Dmg ja Tankkeja 5. Lisää Bloodlinereita tulee säännöllisin väliajoin.

Nyt sitten niihin versioiden eroihin. Kaikissa versioissa on rajoittamaton peliaika, joten pelataksesi ei sinun ole pakko missään vaiheessa käyttää rahaa. Free versiossa on kuitenkin rajoitettu muutamia asioita. Mitään Bloodlineriä ei ole avattu vaan neljä ilmaista vaihtuvat aina viikottain. Bloodcoinsien saamisessa on viikottainen katto, joka on 9000 (yhdestä ottelusta saa sen 30-150 sekä mahdolliset palkintobonukset), Free versiossa tiimin jäsenten lukumäärä on maksimissaan 3, tosin paikkoja voi ostaa lisää. Avatareja ja Titlejä on ilmaisena vain yksi, lisää voi jälleen ostaa.

Seuraavana tulee Champions edition, joka maksaa 30 USD. Champions editionissa saat mahdollisuuden pelata Medium ja Hard tasoisia botteja vastaan, kun Freessä voit vain Easyjä. Sekä saat samalla, kun ostat niin 16 Bloodlineriä sekä tietyn määrän Bloodcoinseja. Tiimin paikkojen määrä kasvaa viiteen ja Avatarien sekä Titlejen määrä neljään.

Seuraavana kallein eli Titans Edition hintaa 90 USD. Titans Edition avaa kaiken mahdolliseksi. Kaikki bloodlinerit myös tulevaisuudessa ilmestyvät ovat ilmaisia, VOIP:sta poistuu mainokset. Saat ison kasan Bloodcoinseja. Tiimin paikkojen määrä kasvaa maksimissaan 8, Avatareja saat edelleen 4, mutta Titlejä 5. Lisäksi saat 10% alennuksen kaiksita Funcoinsseilla (oikealla rahalla) tapahtuvista ostoksista, sekä 10% ylimääräistä Bloodcoinseja jokaisesta ottelusta. Titans editionissa on myös jokaiselle Bloodlinerille uusi ulkonäkö ilmaiseksi.

Olen näköjään unohtanut puhua ohjaamista :D. Hahmoja ohjataan perinteisillä WASD-näppäimillä. Skillejä käytetään seuraavasti. Normaali hyökkäus tapahtuu hiiren vasemmalla napilla. Tehostettu hyökkäys hiiren oikeasta napista, Välilyönti on lähes kaikilla pakenemisnappula. Sitten varsinaiset skillit tulevat napeista QER ja ultimate tapahtuu F:sta. Ultimaten käyttöön vaaditaan energiaa, jota saa osumalla skilleillä tai jotenkin avustamalla tiimiä. Tarvittaessa voit myös mennä sivuun healaamaan itseäsi painamalla F1, sekä herättää kaverisi F2:lla. Napit saattavat kuulostaa aluksi oudoilta, mutta ne tulevat kyllä tutuksi.

Muutama yleinen asia pelistä vielä. Serverit sijaitsevat USAssa sekä Euroopassa ja niitä on tarpeaksi. Sillä ylikuormittumista ei ole esiintynyt, eikä tuskin esiinny vielä vähään aikaan. Yhden Bloodlinerin avaaminen maksaa 17000 bloodcoinsia, eli Free versiossa on hiukan tekemistäkin, jos kaikki haluaa avata. Pelissä oppimiskynnys ei ole aivan matalin, sillä pelkästään näppäimistöä hakkaamalla ei pelejä voiteta. Kuitenkin peliin pääsee nopeasti sisälle.

Itse löysin pelin jonkin aikaa sitten, kun odoittelin LoLin servereitä takaisin Onlineen. Nyt olenkin innostunut pelaamaan BLC:ta aina odotellessani kavereitani pelaamaan kanssani jotain tai muutenkin välillä avaan vain BLC ja pelaan sitä :D. Kokonaisuudessaan hyvä ja koukuttava peli, kunhan siihen pääsee sisälle.

Huom! Mikäli kiinnostuit! Suosittelen niitä joilla kiinnostusta heräsi ottamaan yhteyttä minuun, jotta voin lähettää inviten. Toki ilman inviteäkin voi rekisteröityä, mutta mikäli rekisteröidyt jonkun lähettämän inviten kautta saat välittömästi 5000 Bloodcoinsia, joka vastaa pyöreästi noin 50 peliä, voitettua sellaista siis. Ja toki lisää minut pelissä, nimellä Lampix.

http://bloodlinechampions.com

Ps. Toivottavasti en unohtanut mitään olennaista, kysykää toki :)

Lopuksi muutama video.

Virallinen Traileri

YouTube Preview Image

Gameplayta Gunnerilla

YouTube Preview Image

Gameplayta Spear Masterilla

YouTube Preview Image

 

 

Lisää luettavaa

7 kommenttia

 1. […] on julkaistu alunperin RantSitessä, halusin vain lisätä sen tännekkin. Sillä kuitenkin tästä pelistä olisin tänne kirjoittanut […]

 2. Marko 13.7.2011 at 15.51 -

  Ihan ovelalta vaikuttava peli :P Pitää katsella jos sitä kokeilisi jossain välissä :D
  Voit tuon inviten laittaa mun mailiin, sulla kyllä se taitaa olla jo :D Ainut tuossa on se, että tuo maksullisuuden tapa on vähä meh… Ilmanen versio on jees, mutta site 30 USD ja 90 USD versiot.. huh aika isot hinta erot :D

  • Lamppu 13.7.2011 at 16.11 -

   Jep ne vois olla vaikka tyyliin 30USD ja sitten 50USD/60USD. Itsekkin oon tota välil ihmetylly. Varmaankin sen voi sillä perustella, että kaikki tulevat hahmot on ilmasia heti yms o__O

   Itse käytän ainakin vielä tota Freetä, ajattelin ostaa Champions Editionin. Titan on sen verran hintava :D

   Heitin inviten RantSite mailiin.

   • Marko 13.7.2011 at 17.16 -

    Ei oo tuo invite tullu O_O

 3. Lamppu 13.7.2011 at 18.20 -

  Outoa :O Tosin löysinkin tälläisen linkin, jolla voi invailla :D

  http://www.bloodlinechampions.com/register.php?refid=1499223048

  ps. En voinut enää vastata kommenttiisi o__O Sekä kerro toki toimiiko toi ^^

  • Marko 13.7.2011 at 19.19 -

   Toi taitaa toimia (en vielä tehnyt).
   Vastaaminen onnistuu tuohon kolmanteen tasoon asti, mutta jos vastaisit itsellsei tuohon viestiin missä viimeinen lause on ”Heitin inviten RantSite mailiin.” – tulisi se vastaus tuohon minun kommentin alle :P

   • Lamppu 13.7.2011 at 19.26 -

    Jees kerrohan sitten, kun testaat niin mielipiteitäsi :D

Vastaa

You must be logged in to post a comment.