WSOP – World Series of Poker

kesäkuu 7, 2011 3 Kommentit »

Maailman pokeriyleisön katseet kääntyvät kesäkuuksi Las Vegasiin. Silloin kaupungissa pelataan jokavuotiset pokerin ”olympialaiset” joissa ratkotaan jälleen kenellä on suurimmat pokerikädet ja onnettaren suosio puolellaan.

Uskomattomiin mittoihin paisunut turnauskokonaisuus on suhteellisen nuori ilmiö.  Kaikki alkoi 1970, jolloin Binion’s Horseshoe casinolla järjestettiin ensimmäinen maailmanmestaruusturnaus. Turnaukseen osallistui kolmisenkymmentä pelaajaa, mutta menestystarina oli saanut alkunsa. WSOP-turnauksella on takanaan varsin värikäs historia, johon mahtuu montakin uskomatonta tarinaa, voiton ja surun kyyneleitä, pettymyksiä ja riemun kiljahduksia.

Vuonna 2011 turnauskokonaisuus käsittää huimat 58 eri eventiä eli peliturnausta. Mukaan mahtuu mm. Heads-Up No-Limit Hold’em mestaruusturnaus, monta Omaha-turnausta, 2-7 Draw Lowball turnauksia ja erilaisia useampien pelilajijen turnauksia kuten 10-Game mix ja H.O.R.S.E. –turnauksia.

Halvimmillaan peleihin pääsee mukaan maksamalla 1000 dollarin sisäänpääsymaksun, mutta joukosta löytyy myös  esimerkiksi 1500 $, 3000 $, 10000$ ja 50000$ turnauksiakin. Näihin eventeihin osallistuu satoja tai jopa tuhansia pelaajia, joten voittopotit kasvavat jopa useisiin miljooniin dollareihin.

Kaiken kruunaa heinäkuun 7. päivä alkava No limit Texas Hold’em Championship mestaruusturnaus. Tämä turnaus on se, jonka voittaminen on varmasti jokaisen pokerinpelaajan suurin haave. Yhteensä 13-päiväinen turnaus huipentuu marraskuussa pelattavaan finaalipöytään, jossa pelaa siis turnauksen yhdeksän parasta pelaajaa. Turnaukseen osallistujamäärästä riippuen finalistit ovat jo finaalipöytään päästessään varmistaneet miljoonaluokan tulot, sponsorisopimukset tuovat siihen päälle vielä sievoisen summan dollareita.

Ennen tämän vuoden (2011) WSOP megatapahtumaa oli turnauksen aikana pelattu 882 eri eventiä, joiden voittajille on perinteisesti ison rahaköntin lisäksiluovutettu arvokas WSOP-ranneke. Pienin kautta aikojen ollut sisäänostomaksu on ollut 100 dollaria, mutta tuo oli jo vuonna 1977 ja naisten omassa ensimmäisessä turnauspelissä.

Nuorimmaksi voittajaksi lasketaan Annette Obrestad, joka vei ensimmäisen mestaruuden 18 vuotiaana. Turnaus kuului kuitenkin WSOP-perheen Euroopan tapahtumaan eli WSOPE-turnaussarjaan. Vanhimman voittajan titteliä kantaa Paul ”Cigar” Mckinney, joka voitti oman WSOP-rannekkeensa 80-vuotiaana. Peli sopii siis niin nuorille kuin hieman vanhemmillekin.

Kaikkien aikojen menestynein pelaaja on Phil Hellmuth, joka on vienyt peräti 11 mestaruutta. Mestaruuksien lisäksi mies on päässyt turnauksissa peräti 68 kertaa rahasijoille ja tuo varmasti jatkuu tulevissa turnauksissa. Rahastusten joukkoon mahtuu peräti 42 finaalipöytäpaikkaa, joten voidaan puhua todella menestyneestä pelaajasta.

Eniten rahaa on kuitenkin kerännyt Jamie Gold, joka voitti vuoden 2006 Main Eventin ja reilut 12 miljoonaa dollaria. Yhteensä tuossa ennätysturnauksessa kokonaispalkintopotti oli peräti 82,5 miljoonaa dollaria.

Useat suomalaispelaajatkin on nähty yrittämässä voittaa WSOP-ranneke itsellensä, mutta toistaiseksi vain Ville Wahlbeck on tuossa onnistunut. Tämä tapahtui vuoden 2009 WSOP turnauksen mixed-maailmanmestaruusturnauksessa. Rannekkeen lisäksi Wahlbeck kuittasi voitostaan hieman vajaat 500 000 dollaria.

Nettipokerin pelaajalla on varsin hyvät mahdollisuudet päästä haistelemaan Las Vegasin tunnelmaa. Monet pokerihuoneet tarjoavat pelaajille eri hintaisia satelliittiturnauksia, joissa pääpalkintoina voi olla matka Las Vegasiin ja Main Eventiin, lennot edestakaisin ja majoitus sekä hieman käyttörahaa. Jokaisella on siis mahdollisuus toteuttaa unelmansa ja päästä pelaamaan isoista rahoista.

Artikkelin tuottanut http://www.pokerlistings.fi/

Lisää luettavaa

3 kommenttia

 1. Ei taas näitä! Alkaa hajottaa jo. Marko, et pelaa pokeria…

  • Jos Twitteriä seurasit niin ilmoitin, että viimeinen sovituista artikkeleista, ei ole tulossa uusia maksettuja postauksia ainakaan pokerista :D Homman pyörittäminen ei ole ilmaista ja Googlen mainokset ei tuota sitäkään vähää, että riittäisi kattamaan hosting kuluja.

   Ja mistäs tiedät etten pelaa :D 2008 vuonna kirjoittelin blogiini lyhen postauksen pokerista :D (Linkki)
   Nykyään pelailen harvakseltaan nettipokeria ja joskus tulee vähän ja joskus ei. Pikkusummilla pelailen ja parhaat voitot on 200-300 euron luokkaa.

   Mutta joo, RantSite jää odottelemaan uutta teemaa ja uusia ränttejä.

   • Rolle 7.6.2011 at 22.30 -

    Hehe. En ole ehtinyt kovin ahkerasti seuraamaan Twitteriä, joten missasin sen tilapäivityksen. Kiitos tiedosta.

Vastaa

You must be logged in to post a comment.