Suomi-kuva ulkomailla

kesäkuu 21, 2011 Ei kommentteja »

Suomi on suhteellisen myyttinen maa ulkomailla. Varsinkin Amerikassa Suomi-kuva on vähän mitä on… Osa ei edes tiedä missä Suomi on saati ole edes kuullut siitä. Tosin nykyään Suomi-kuva on hieman paremmin tiedossa sielläkin, tosin se johtuu osittain Conan O’Brienin tekemästä showsta. Hän nimittäin yksi päivä huomasi olevansa saman näköinen, kuin presidenttimme Tarja Halonen. Keksipä hän senkin ettei Suomessa näytetä hänen uutta showtaan ja täältä kylmästä pohjolasta lähti postikorttia, videota ja ties mitä hänen suuntaansa. No tämän kampanjan myötä täälläkin aletaan näyttää Conanin ohjelmaa.

Ettei tämä koko postaus menisi Conanin juttujen muistelemiseksi niin sanottakoon se, että ulkomailla Nokia on erittäin tunnettu merkki ja ihmiset tietävät, että se on suomalainen merkki. Tiedetään nykyään myös sekin, että Elop on Nokian johdossa (tämä onkin jo aivan toinen tarina).

BBC julkaisi eilen artikkelin Suomen juhannuksen vietosta (linkki). Tästähän löytyi pari älyttömyyttä, kuten se että suomalaiset uivat juovuksissa kokolta toiselle. Näinhän se ei ole tai no en itse ole ikinä törmännyt tuohon touhuun. Siitä olen tietoinen, että jotkut lähtevät liian herkästi veneilemään kun ovat ottaneet ja tämän takia joutuvat veden varaan (älkää tehkö noin!).

Suomestahan liikkuu myös kaikenlaista tietoa, jota lähinnä Internet ruokkii. Nimittäin se seikka, että täällä olisi jääkarhuja (muualla kuin eläintarhassa) on suhteellisen yleinen käsitys (näin olen ainakin kuullut usealta eri henkilöltä). Hauskaa sinänsä, mutta joskus arveltiin että täällä olisi ollut jääkarhuja – nykyään ei tietenkään luonnossa ole jääkarhuja (ainakaan Suomessa).

Ruoka on myös ulkomaalaiselle vähintäänkin outoa. Kalakukko voi kuulostaa mielenkiintoiselle suomalaisestakin, saati sitten ulkomaalaisesta. Mämmi… tämä pääsiäisen ”herkku”. Itsehän en kyseistä evästä syö ja ulkomaalaisetkin karsastavat sen ulkonäköä. Ihmettelevät lähinnä mitähän ihmettä tämä on ja syöttekö te todella tätä.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on Suomi-kuvasta ulkomailla ja oletko törmännyt ennakkoluuloihin?

Lisää luettavaa

Vastaa

You must be logged in to post a comment.