Skype

kesäkuu 8, 2011 3 Kommentit »

Näin alkuun heitän muutaman väitteen. Uskoisin, että jokainen konetta käyttävä tietää mikä Skype on ja  varmaankin aika moni sitä myös käyttää. Nyt kuitenkin muutamia perustietoja skypestä näin alkuun.

Skype on ruotsalais-virolaisen (miksi aina näin päin eikä virolais-ruotsalaisen…) Skype Limited -nimisen yrityksen tuottama ilmainen sovellus verkkopuheluihin. Skypellä on jo reilusti yli 300 000 käyttäjää ympäri maailmaa ja määrä vain kasvaa ja kasvaa.

Skypeen on kehitetty myös mahdollisuus soittaa normaaliin matkapuhelimiin, tämä kuitenkin maksaa… Lisäksi Skypeln tekee numeron, johon soittamalla puhelu yhdistyy omaan Skypepalveluun eli omalle tietokoneelle. Tietenkin nykyajan vaatimusten takia Skypestä löytyy myös iPhone, Android sekä muita vastaavia matkaversioita. Nettiversioon en ole törmännyt. Sanokaa toki, jos sellainen on olemassa.

Artikkelin idea ei siis ollut pelkkä pienien faktojen kertominen vaan tarkoitukseni oli herättää keskustelua tästä ohjelmasta. Aloittelen nyt kertomalla omia mielipiteitäni.

Skype on hyödyllinen keino pitää yhteyttä kavereiden kanssa, asuivat he sitten naapurissa, toisessa kaupungissa tai toisella puolella maailmaa. Itse koen näet puhumall keskustelemisen paljon mukavammaksi kuin pelkän kirjoittamisen. Pelkkään tekstiviestittelyynkin Skypeä voi käyttää mutta mielestäni IRC ja MSN ajavat sen paljon paremmin. Skype ei kuluta hirveästi tehoja koneelta (ainakaan minulla) sekä sen käyttö on todella helppoa. Itse olen melkein aina koneella ollessani jossakin ryhmäkeskustelussa. Toki löydän Skypestä myös miinuspuolia. Usein minulle tulee tilanne, että kaveri sanoo jossakin pelissä:  ”soita nii pelataan”. Noh etsin kaverini Skypestä, mutta hän näkyy minulle offline vaikka sanookin olevansa online ja sama toisinpäin… Kun molemmat uudelleenkäynnistävät Skypen ongelma poistuu. Pidemmän päälle tämä ottaa päähän. Toinen ongelma mielestäni on Skypen ääniasetukset, niissä pitäisi olla paljon enemmän säätömahdolisuutta, sillä osan ääni kuuluu todella hiljaa ja osan todella kovaa… Minut muuten löydätte Skypestä nimellä lamppux.

Muuta nyt ei tähän ensimmäiseen postaukseen tule mieleen. Kertokaa mitä mieltä olette Skypestä ja sanokaa toki miten voin parantaa kirjoittamistani : )

Muutama linkki vielä.
Skypen kotisivu
@Skype

Lisää luettavaa

3 kommenttia

 1. Itse käytin Skypeä joskus ja on tullut testailtua sitä myös iPhonella – se toimi ihan passelisti ja ajoi asiansa! Loisto keksintö ja varmaan auttaa ihmisiä kommunikoimaan ulkomailta Suomeen, koska matkapuhelinmaksut ovat suht isot… netti on vaan helpompi tapa… ja usein halvempi.

  Vinkkinä räntteihin: kuvan voi laittaa artikkeliin, tällöin on hieman mielekkäämpi. Myönnän että itsekään en aina muista laittaa sitä kuvaa… :D

  Hienoa, että kirjoitit ensimmäisen ränttisi näinkin pian!

  • Jees :) Piti pistää kuva Skypen logosta mutta tietenkin unohdin sen :D Koitan seuraavaan muistaa.

   Ekan halusin kirjoittaa pian katsotaan nyt milloin seuraava tulee….

 2. incd 12.6.2011 at 14.39 -

  Skypehän on p2p-ohjelmiston Kazaan tekijöiden toinen lapsi. Myös Joost & Rdio on heidän suht tunnettuja projekteja.

Vastaa

You must be logged in to post a comment.