Se jytky sitten tuli

huhtikuu 19, 2011 2 Kommentit »

Aloitan ensin toteamalla, että tuo jytky sana ei ole lempparini ja ikävä kyllä siitä taitaa tulla jonkin sortin muotisana… Sekä mainittakoon, että en äänestänyt Perussuomalaisia. Noin nämä kaksi asiaa kerrottuani päästään itse asiaan.

Viime sunnuntaina ratkesi eduskuntavaalien tulos ja sitähän se oli mitä suurin osa ihmisistä pelkäsi – nimittäin Perussuomalaiset nousivat huikeasti paikkojen ja äänien määrissä. Kolmen kärkihän oli seuraava: 1. Kokoomus (20,4% / 44 paikkaa) 2. SDP (19,1% / 42 paikkaa) 3. PS (19% / 39 paikkaa)

Twitterissä oli havaittavissa maastamuuttoa, yleistä hämmennystä ja sekaannusta. Sitten tuli nämä, jotka alkoivat haukkumaan 19% kansasta tyhmiksi yms. Tuliko kenellekkään mieleen, että nämä 19% ihmisistä ovat aivan yhtä lailla mennyt sinne äänestyspaikalle ja rustannut numeron lappuun, aivan kuten sinullakin oli mahdollisuus. Ihmisiä on erilaisia ja vaikka he eivät ole sinun kanssa samaa mieltä, ei se oikeuta sinua alkamaan heti kritisoimaan heitä ja pahimmassa tapauksessa haukkumaan.

Vaaleissahan jokaisella on se yksi ääni käytössään ja näissä vaaleissa 19% äänestäneistä oli sitä mieltä, että laitetaan ne Persut sinne eduskuntaan ja hallitukseenkin niitä varmaan päätyy. Suomessa vallitsee demokratia ja se, että jokainen voi äänestää kuten haluaa – mikäli sinusta nämä 19% on idiootteja niin suosittelen katsomaan peiliin. He halusivat muutosta nykyiseen eduskuntaan ja miksi eivät olisi halunneet?

Tänäkin aamuna luin twiittejä viitaten maasta pois muuttamiseen ja syynä tähän olisi vaalit. No kuinkahan moni tämänkin toteuttaa? En usko, että yksikään…

Mainittakoon vielä, että pari kanditaattia ei mennyt läpi – joiden olisin itse halunnut menevän. Vihreiden Jyrki Kasvi tuli itselle pienenä yllätyksenä – olisin toivonut, että hän menee läpi ja pidinkin sitä lähes varmana. Jyrki kirjoittikin aiheesta omassa blogissaan. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

Vaikka en kovin paljoa politiikkaa seuraa, enkä sano itseäni asiantuntijaksi tässä asiassa – tämän verran pystyin sanomaan. Sanon vielä lopuksi, että 19% kansasta halusi näin ja se on kestettävä! 4 vuotta menee nopeasti ja sitten kansa voi sanoa mielipiteensä uudestaan.

Lisää luettavaa

2 kommenttia

  1. Toivotan tervemenoa niille, jotka eivät viihdy tässä maassa. Ei kukaan pakota täällä olemaan.

Vastaa

You must be logged in to post a comment.