SoMe ja blogi

maaliskuu 24, 2011 Ei kommentteja »

Sosiaalinen media ja blogi, tämä on nykyään hyvinkin tuttu kombinaatio. Sosiaalisen median kautta saa levitettyä kiinnostavat artikkelit hetkessä ihmisten tietoon. Käyn tässä artikkelissa läpi hieman miten SoMen ja blogin yhteiselo voisi toimia.


Photo by Matt Hamm

Twitter

Tämä on erittäin tehokas väline blogipostauksien jakamiseen. Varsinkin kun aihe on kiinnostava tai ajankohtainen, tällöin linkki leviää kuin kulovalkea. Tähän voisi nostaa esimerkiksi taannoisen NovaTrotterssin joka aiheutti Streisand -efektin.

Twitter tilin voi luoda hyvin helposti sivustolle tai jos et halua useata Twitter tiliä, niin käytä omaa tiliäsi. Hommahan on täysin ilmaista ja helppoa. RantSitelläkin on oma Twitter tili! twitter.com/rntst

Facebook

Tänä päivänä ehkä se välttämätön paha Internetissä. Facebookissa kun on kaikki niin miksi ei sinun blogisi. Ryhmän tai sivun luominen käy paria nappia painamalla ja sitä kautta voi jakaa Facebookin kautta blogiin tulleet kirjoitukset.

RantSite on myös Facebookissa, suosittelemme ”tykkäämään” siitä! Mikäli juttusi on hauska/hyvä/kiinnostava niin se mahdollisesti jaetaan Facebookissa kavereille ja siitä se pallo lähtee liikkeelle.

Flickr

Onko blogissasi paljon kuvia? Harrastatko kuvaamista? Flickr on ilmainen ja hyvä paikka hostia ottamasi kuvat. WordPress esimerkiksi tukee suoraan Flickriä niin, että sinun ei tarvitse blogipostiin laittaa kuin Flickrin antama kuvan osoite ja kuva näkyy.

Flickrin kautta muut Flickr käyttäjät voivat helposti seurata sinua ja katsella kuviasi.

Delicious tai Diigo

Linkkejä? Miksi et jakaisi niitä muillekkin ja näyttäisi ne blogissasi Diigon tai Deliciouksen kautta. Molemmat palvelut tallentavat linkit palvelimellensa ilmaiseksi ja sinä voit hakea ne sivuillesi eri lisäosien kautta. Näppärien selain pluginien avulla nämä ovat todella tehokkaita työkaluja.

Youtube

Kuvaatko videoita? Mikäli kuvaat niin Youtube on loistava palvelu omien videoiden hostaamiseen. Siirrä videosi ilmaiseksi Youtubeen ja linkkaa blogiisi, näin säästät huiman määrän sivutilaa ja kaistaa. Videoblogin pitäminen onnistuu Youtuben kautta myöskin.

Sekalaisia sanoja

Sosiaaliset mediat ovat tänä päivänä loistavia keinoja luoda sisältöä, oli se sitten tekstimuotosta tai visuaalista. Vaihtoehdot ovat loputtomat!

Mainittakoon vielä se, että tänä päivänä osa kävijöistä tulee väkisinkin sosiaalisista medioista. Joku tulee joskus jakamaan sivustosi linkin jossain sosiaalisessa mediassa ja sieltä joku tulee sivustollesi.

Ellet ole jo Twitterissä niin suosittelen lämpimästi sitä! Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin, seuraavaa ränttiä odotellessa!

Lisää luettavaa

Vastaa

You must be logged in to post a comment.