Kategoriat
Pelit

Top5 PC-peliä

5 Batmud

BatMUD on tekstipohjainen ”multi-user dungeon”. Peli yli 20 vuotta vanha, mutta sitä pelataan vielläkin aktiivisesti. 20 Vuoden aikana on sisältöäkin kerennyt tulla valtavasti. Jos WoW:ia vertaisi tähän peliin, se tuntuisi aika yksinkertaiselta.

Aloitus kynnys BatMUD:illa on hyvin korkea uusimpiin peleihin verrattuna, mutta kun perusteet ymmärtää, avautuu lähes rajaton pelimaailma.

Itsellä on hieman alle tuhat tuntia tullut BatMUD:ia pelattua, ja olen viellä keskitaso pelaajan alapuolella.

Koska peli on tekstipohjainen, sitä voi pelata mistä vain pelkällä telnet yhteydellä. Itse otan yleensä PuTTy:llä ssh-yhteyden shelliin jossa minulla on TT++ omilla asetuksilla. Config tiedostoillakin pituutta ihan kiitettäväst :P

4 Team Fortress 2

Viimeaikoina tämän pelin pelaaminen on jäänyt huomattavasti vähemmällä. Suurin syy tähän on Steam-alennukset ja liian monet muut pelit… Osittain pelaamattomuus johtuu pelin viimeisimmissä päivityksissä… Hatut alkavat vähitellen rasittaa

Peli on kuitenkin ollut erittäin hyvä pitkän aikaa ja edelleen se on varsin mainio peli.

TF2 on tällä hetkellä minun eniten pelattu FPS peli.

3 Nethack

Nethack on hankalin yksinpeli jota olen pelannut. Olen jo viisi vuotta yrittänyt läpäsitä sitä, mutta en ole vielläkään päässyt lähellekkään loppua.

Peli on tekstipohjainen BatMUD:in tapaan, mutta eri tavalla. Nethack on ”roguelike”. Tämä tarkoittaa sitä että pelin hahmot ja vastustajat ovat tehty erillaisista merkeistä mitä näppäimistöstä löytyy. Pelistä on myös graaffisia versioita, mutta ne ovat poikkeuksetta huonompia versioita kuin alkuperäinen ASCII-versio.

Koska peli on tekstipohjainen, sisältöä on helppo lisätä. Pelin sisäisiä mekaniikkoja on niin paljon, että useamman vuoden pelaamisen jälkeen tulee kokoajan vastaan uusia asioita.

Tällä hetkellä parhain pelini on ollut 161k pistettä. Edistymisen kannalta parhain pelini on ollut Dwarf Valkyrillä race-questiin asti. Quest bossi tappoi minut koska en osannu varautua sen teleportti taktiikkaan.

2 Mass Effect

Mass Effectillä tarkoitan tässä koko peli sarjaa ja kaikkia lisäosia.

Mass Effect on minun eniten pelattu yksinpeli, jos lasketaan vain pelin alkuperäinen sisältö.

Pelissä on todella hyvä juoni/maailma/taustatarina. Tämän lisäksi itse pelissä on varsin hyvä pelituntuma. (Me2 huomattavasti parempi ykköseen verrattuna) Hieman laimeahkot RPG elementit eivät peliä pilaa.

Suurin ”ominaisuus” Mass Effectissä on mahdollisuus vaikuttaa juonen kulkuun omilla valinnoilla. Useamman pelikerran jälkeen tosin huomaa että juoni on loppujen lopuksi aika sama, päätöksillä voi tehdä vain pientä hienosäätöä siihen. Silti tilanteisiin vaikuttaminen tuntuu varsin toimivalta.

Ensimmäisestä pelistä savet voi myös siirtää kakkoseen, jolloinka päätökset ensimmäisessä pelissä vaikuttavat kakkoseen.

1 Half-Life

Ja Half-Life:llä tarkoitan kaikkia Half-Life pelejä.

Half-Life pelejä on Valve kerennyt julkaista jo kymmenen, jotenka uusille pelaajille pelaamista riittää toviksi. (Tosin ei taida enää olla juurikaan pelaajia jälellä jotka eivät olisi koittaneet Half-Life:ä)

Half-Lifessä on paras juoni mitä olen tähän asti peleissä nähnyt. Half-Life ei pidä pelaajaa idioottina, eikä kerro kädestä pitäen kaikkea. Jos pelin juoksee läpi yhtään keskittämättä juoneen, ei siitä taida paljoa ymmärtää.

Hyvän juonen lisäksi Half-Lifen pelit ovat varsin mainiota muutenkin. Half-Life on Metacriticissä Bioshockin kanssa parhaimpien pelien paikalla.

HL:lässä on myös todella hyvät Modaus/Mappaus mahdollisuudet. Olen itse esimerkiksi tehnyt pari omaa mappia EP2:seen.

Muut pelit?

Nämä ovat vain huippuja monista mainiosta peleistä mitä olen kerennyt pelata. Olisin voinut tehdä pitemmän lista, mutta silloin pelien järjestäminen ei olisi ollut niin helppoa. Tässä viellä muutama peli joista pidän eritysesti, ei missään erityisessä järjestyksessä.

  • Burnout 3
  • Kindom Hearts
  • Mirrors edge
  • Stalker
  • Left 4 Dead
  • Portal
  • GTA(4 ja muutkin kyllä)
  • Monta muuta mitä en nyt vaan muista :P

Kirjoittanut k00pa

Olen kolmannen vuoden datanomi opiskelia joka harrastaa pelaamista sekä tietokoneella yleistä räpellystä. Ohjelmointi taitoihin kuuluuu hyvä PHP/HTML/MySQL. Perusteet osaan Pythonista, Basicistä.

Pelejä pelaan paljon, jotenka niistä tulee todennäköisesti paljon tekstiä.

3 vastausta aiheeseen “Top5 PC-peliä”

Vastaa