Sosiaalinen media

helmikuu 12, 2011 8 Kommentit »

Tämäkin aihe on yllättäen tapetilla taas vähän joka puolella. Ainakin mediassa ollaan ”Facebookissa sitä ja Facebookissa tätä” – noh mediahan on sitten unohtanut, että on olemassa muitakin sosiaalisia medioita kuin Facebook. Silloin tällöin kuulee jopa Twitterinkin mainittavan.

Kyllähän osa mediasta on jo Twitterissa, Facebookissa ja ties missä. Tällöin tarkoituksen on jakaa sisältö lukijoille ja saada lisää lukijoita omalle pääsivulleen. Sitä en osaa sanoa miten aktiivisesti he seuraa esimerkiksi Twitterin replyjä?

Suomessahan ollaan muutenkin jäljessä kaikessa ja sosiaalisessa mediassa ollaan myös jäljessä. Rapakon toisella puolella (jenkeissä) Foursquaren käyttämisellä voit saada tarjouksia. Olet esimerkiksi jonkun paikan pormestari (mayor) niin voit saada pullakahvit! Suomessa olen pari tapausta kuullut, jossa hyödynnetään tätä sosiaalisen median palvelua. (kerro jos tiedät lisää!)

Itsehän löydyn vähä kaikkialta sosiaalisessa mediassa, se on osaltaan kiinnostavaa ja hauskaa! Ihan kaikkeen en aina nokkaa työnnä, mutta testaan mielelläni jotain ja jos se jää aktiiviseen käyttöön niin ei se huono juttu ole!

Sivustotkin löytyy aika pitkälti sosiaalisista medioista tai ainakin omat sivustoni. Olenpa törmännyt aika moneen muuhunkin sivustoon millä on joko Twitter tai Facebook käytössä tai sitten molemmat. Näissäkin on tarkoitus saada kävijät seuraamaan ja julkaista sivuston päivitykset helposti – sekä tietysti haalia niitä kävijöitä.

Nyt vaalien alla aloin miettimään, kuinkahan moni ehdokas on sosiaalisissa medioissa? Todennäköisesti aika moni on Facebookissa, mutta harvempi on sitten Twitterissä. Tämähän on tietysti arvailua, koska en ole tutkinut tätä.

Onko teidän mielestänne Suomi sosiaalisessa mediassa jäljessä? Jos on niin mitenkä paljon? Sekä antakaa mietteitä sosiaalisesta mediasta muutenkin!

Lisää luettavaa

8 kommenttia

 1. o-p 12.2.2011 at 19.54 -

  Kyllä, suomalaiset ovat kehityksestä jäljessä sosiaalisen median saralla (ja parilla muullakin). Facebook tuntuu olevan ainoa asia, jonka suomalaiset toimittajat tuntevat.

  Toki Twitterin käyttö on lisääntynyt Suomessa jonkin verran viime aikoina. Tosin jos nyt aletaan oikein syvällisesti pohtimaan niin sosiaalisen median palveluita on ihan liikaa. Ei niistä pysy enää kukaan kartalla.

  • Marko 12.2.2011 at 19.56 -

   Totta, että SoMe palveluita on kauhiasti ja lisää tulee koko ajan. Tosin aika pitkälti nämä suosituimmat tulee pysymään pinnalla kauemmin. Twitter ja Facebook taitaa olla juuri nämä kaksi. Siihen päälle heitetään Flickr vielä niin alkaa olla aika perus kolmikko kasassa. Tietty Last.fm tähän sakkiin mahtuisi.

 2. Tuo vaalien alusjuttu, johon otit kantaa. niin siihen on kommentoitava. Nyt kun tänä vuonna olen itse ollut mukana vaalityössä taustajoukoissa, niin olen yrittänyt puhua varsinkin Twitterin puolesta. Valitettava tosiasia on se, että kyllä Feisbuukkiin osataan mennä, mutta Twitteristä ei oltu kuullukkaan. Tästä syystä myöskään kiinnostus tätä kohtaan ei herännyt, sillä tottahan on, että suomalaiset ovat aktiivisempiä Naamiksen käyttäjiä kuin tweettaajia. Mutta milläpä pungerrat niitä ihmisiä Twitteriin? Toisekseen näyttää olevan, että Twitteristä löytyy suurimmaksi osaksi vain jo”julkkis” politikkoja. Eivät niistäkään kovin monet ole hyvin aktiivia sitä käyttämään…. Harmi. Twitterin avulla pääsisi mielestäni paljonkin lähemmäs äänestäjiä, kuin vain Facebook sivulla.

  • Tommi 13.2.2011 at 10.54 -

   Meidän presidentti Talluhan se suomalaisista tunnetuin twiittaaja ilmeisesti on, mutta eipä hänelläkään ole kuin 7000 seuraajaa joten eiköhän se kerro kuinka tunnettu Twitter on. Kyllähän tuo SoMe tiedostetaan mahdollisuutena vaaleissa, tosin hyvin pitkälle tosiaan tämä Facebook se Suomessa rulettia pyörittää. Eräs uutinen tässä:

   Vaalikoneet ja sosiaalinen media arvioitiin vaalien vaikuttajiksi MTV3:n TalviAreenassa

   Twitterin ongelma Suomessa on se, että se ei ole levinnyt vastaavalla tavalla tavalliselle kansalle kuin Facebook. Enkä esimerkiksi itse koe tarpeen liittyä Twitteriin, koska sieltä ei vain löydy minua kiinnostavaa tarjontaa kuten esimerkiksi riittävästi kiinnostavia seurattavia Suomen puolelta. Se mahtanee olevan enempi tämän IT-alan juttu kuitenkin samaan tapaan kuin LinkedIn.

   • Marko 13.2.2011 at 11.26 -

    Presidentti on joo ja seuraan itsekin Tarjaa. Poliitikkojen ja julkimoiden kohdalla taas on ongelmana se, että kuka sen tilan päivittää. Useassa tapauksessa uskon, että sen tilan päivittää joku muu kuin kyseinen henkilö itse.

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Marko Kaartinen, Marko. Marko said: Sosiaalinen media – http://rntst.net/1a […]

 4. Mrkus 13.2.2011 at 12.41 -

  Ihan hyvin voisi kyseenalaistaa koko sosiaalisen median nykyisten palveluiden hyötyarvon, koska ihmiset käyttävät niitä suurimamksi osaksi väärin. Kahmitaan kavereita joita ei edes tunneta, kirjataan jokaiset paskallakäynnit ja kopioidaan toisten profiileista mitä pöljempiä vastaa tähän viestiin tarinoita. Joten, Miksi me ylipäätänsä ollaan somessa? -No kun kaikki muutkin on! Mikä järki on tuhlata aikaa höpöhöpötiedon lukemiseen? – Näin me kaikki vaan toimitaan, en tiedä miksi.

  Ps. Älkää vaan sitä virhettä menkö tekemään, että kommentoitte ”vastaa tähän viestiin hymiöllä”- ketjuun. Itse positelen työkseni niitä <3 ja :) kommentteja sähköpostista. Haluan silti kuitnkin ilmoitukset sähköpostiini.

 5. Riippis 17.2.2011 at 19.10 -

  Parhaimmillaan sosiaalinen media on aitoa keskustelua ja kanssakäymistä. Suomessa Twitter (ja osin myös Facebook) on jäänyt yritysten ja organisaatioiden käytössä ainoastaan omien mielipiteiden ”julistuskanaviksi”. Varsinainen keskustelu puuttuu.

  Toisaalta monet yhteisöt ja oppilaitokset hyödyntävät sosiaalista mediaa hyvinkin paljon omissa toiminnoissaan. Esimerkiksi oppilaitoksissa Wikit, blogit, Twiddla, Twitter, YouTube, Diigo, GoogleDocs ja monet muut yhteisölliset vermeet ovat aivan jokapäiväisiä työvälineitä. Niiden käytössä ei enää ajatella olevan mitään ihmeellistä.

Vastaa

You must be logged in to post a comment.