Muotiblogien loputon virta

helmikuu 5, 2011 13 Kommentit »

Saattaa olla, että sohaisen tällä kirjoituksella muurahaispesää. Yritän tehdä sen kuitenkin mahdollisimman pitkällä kepillä.

Mikä kumma niissä muotiblogeissa oikein kiehtoo? Varmaan jokaisella suomalaisella 15-18-vuotiaalla tytöllä on sellainen. Niihin kirjoitetaan muutaman kerran kunnes huomataan, että hei, eihän kukaan muu kuin kaverit lue tätä. Joissakin tapauksissa blogi ponnahtaa sattumien summana suosituimpien blogien joukkoon ja jää roikkumaan sinne, kunnes joko lukijat kyllästyvät siihen tai kirjoittaja kyllästyy kirjoittamaan. Ja lopettaa.

Sen lopetetun blogin tilalle löytyy kyllä alta aikayksikön täysin uusi muotiblogi. Sen takaa muotiblogien loputon virta: niitä syntyy kuin sieniä sateella, mutta tässä tapauksessa se sade on taukoamatonta. Kyse on eräänlaisesta ikiliikkujasta, joka saa voimansa kulutushysteriasta. Vesipisarat ovat uusia trendejä, jotka ruokkivat maaperää eli teinien massaa, ja siitä massasta syntyy uusia blogeja. Muotisellaisia.

Muotia on seurattava, jotta sosiaalinen status pysyy tarvittavan korkealla tasolla. Mikäli ei seuraa muotia tai muita trendejä, sosiaalinen status romahtaa ja joutuu ympäristön hylkimäksi. Kylmä fakta.

Täytyy myöntää, että teinien elämä on hyvin hankalaa. Ollaan menty jo siihen pisteeseen, että täytyy markkinoida tai tuoda muuten itseään esille netissä, koska sosiaaliset paineet siihen pakottavat. Tai voihan kyse olla julkisuudenhakuisuudestakin. Ken tietää.

Vaikka kuinka avoimin mielin tätä asiaa tarkastelisin, en voi olla toteamatta, että eihän tämä nyt ihan tervettä enää ole.

Lopetan tämän syväanalyysin tähän. Hyvää yötä.

13 kommenttia

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Marko Kaartinen, Marko. Marko said: Muotiblogien loputon virta – http://rntst.net/10 […]

 2. Katselin huvikseen Blogilistan Top-Listaa ja kappas kummaa! Kaikki, siis KAIKKI 10 blogia olivat muotiblogeja. (Top-listalla on blogit joita seurataan blogilistassa eniten)
  Samanlainen setti näytti olevan luetuimmat listassakin (lista jossa on blogit joihin on eniten menty blogilistan kautta)

  Ja sitten on RantSite… blogi joka EI OLE muotiblogi ja joka ei näillä listoilla (vielä) 10-joukossa ole. Vaikkakin blogilistan kautta tulee kävijöitä niin nämä muotiblogit tuntuvat olevan sielläkin todella isossa suosiossa…

  ps. RantSite Blogilistalla: http://www.blogilista.fi/blogi/rantsite/61963

 3. tavallinen tuuli 6.2.2011 at 12.23 -

  http://landelooks.wordpress.com/ on tosi virkistävää luettavaa.

  En ymmärrä niitä muotiblogeja. Kuvataan jotain riepuja ja ilmeillään itserakkaasti kameralle… hohhoijaa.

  tavallinen tyttö

 4. o-p 6.2.2011 at 12.54 -

  Tuo Landelooks on tosiaan kyllä hiukan virkistävämpää luettavaa.

  Ja Marko, blogilistan top-blogien listaukset ovat täysin järjettömiä. Samat blogit roikkuvat listalla viikosta toiseen. Olisi mukava, jos blogilista saisi aikaiseksi esimerkiksi jonkinlaisen suosittelusysteemin tai vaihtuvan suositeltujen blogien listan.

  Tällä hetkellä kaikki oikeasti hyvät bogit hukkuvat muotiblogien joukkoon suhteellisen tehokkaasti.

  • Joo blogilistan listaukset ovat ajastaan jälestä – se on selvää, kun ne tulee ihan sen blogilistan omista systeemeistä. Eli en kauheasti luottoa niille kyllä anna, mutta kertoo sen että siellä ainakin muotiblogit ovat pop.
   Minkähän ikäisiä blogilistan käyttäjät ovat loppuunsa?

 5. Tosiaankin osuit kirjoituksellasi muurahaispesään…. Unohditko, että on olemassa oikeasti hyviäkin muoti/trendi blogeja ja kautta aikojen naisia nyt on sattunut kiinnostamaan se miltä he näyttävät? Ymmärrän kyllä, ettei ne välttämättä miehiä kiinnosta. Onko kaikkien pakko olla valuttu samasta muotista ja tykättävä samoista asioista? En minäkään jaksa lukea niitä viisitoista vuotiaiden sepustuksia siitä mitä ovat päälleen minäkin päivänä laittaneet. Mutta helmiäkin on joukossa, sellaisia joita ylläpitävät aikuiset ihmiset. (http://www.moretolove.fi)

  Toisekseen on pakko takertua myös tuohon, että blogeja lukevat vain kaverit.. Niin minullakin on blogi (ei muotiblogi), ja ei sitä kyllä varmaankaan lue muut kuin tuttavani. Minua se ei haittaa. enkä aio lopettaa kirjoittamista vain sen takia. Minua ei huvita kirjottaa mistään kovinkaan korkealentoisesta aiheesta vaan ihan semmoisista asioista mitkä minua kiinnostaa ja ylipäätään mitä minun elämääni kuuluu.

  • o-p 6.2.2011 at 14.54 -

   Heh, niinhän siinä taisi käydä :D

   En unohtanut, että on olemassa myös hyviä muotiblogeja. Kritiikkini ei kohdistunut itse muotiblogien sisältöön vaan siihen, miksi niitä pitää ylipäätään perustaa järjettömät määrät.

   Ei minuakaan haittaa, jos blogia lukevat vain kaverit. Tein oletuksen siitä, että muotiblogia perustettaessa niiden kirjoittavat hakevat ensijaisesti huomiota. Pian kuitenkin huomataan, että huomiota ei juurikaan tule -> blogi lopetetaan. Näin käy usein, olen tehnyt empiiristä tutkimusta.

   Minulle on ihan sama, mistä sinne blogiin kirjoittaa. Kritiikkini kohdistuu siis edelleen kulutusyhteiskuntaan ja teineihin, joiden itsetunto ei ole kovin vankalla pohjalla. Itsetunto ei korjaannu muotiblogia kirjoittamalla.

   Vertaus miehiin on ehkä paikallaan: Miksi miehet eivät perusta n^x tekniikkablogia, joiden tarkoitus piilee siinä, että ostetaan joka viikko jokin tekninen laite, esitellään se ja poseerataan sen kanssa?

   • Marko 6.2.2011 at 19.00 -

    Mä voisin alkaa pitää tommosta ”ostan joka viikko uuden tekniikkalelun ja poseeraan sen kanssa” -blogin! Kukahan tämänkin kustantaisi? Kaikki halukkaat sponsorit saa ottaa yhteyttä!

    Olisi hauska tietää, kuinka monella nykunuorella on blogi ja mistä he blogaavat?

   • Jyri Väätäinen 6.2.2011 at 22.10 -

    Bloggaus-sanassa on kaksi g-kirjainta.

   • o-p 6.2.2011 at 22.23 -

    Sen sanan voi kirjoittaa ihan miten itse haluaa, molemmat ovat hyväksyttäviä muotoja. Bloggaaminen sopii toki minunkin kielikorvaani paremmin, mutta aika näyttää, mikä muoto sanasta vie voiton.

 6. Muotibloggaajat bloggaavat, koska netissä on naisia paljon, joita kiinnostaa tuollainen paskamuoti. Toiset taas jaksaa valittaa miten mokkulat on perseestä. Mutta hupinsa kullakin. Soon kohta Mokkula täällä kiinteän tilalla.

  PS: Muotiblogit on kuin yksi iso helvetti, mistä ei pääse pois, vaikka haluaisi.

 7. o-p:

  Vähän sama asia kuin blokkaavat vs. blokaavat.

  Joten siis bloggaavat on oikein. Yhdellä g:llä kirjoittaa ne, jotka eivät ymmärrä sitä tosiasiaa, että kaksi g:tä on paras muoto mitä voi käyttää tässä.

  • o-p 6.2.2011 at 23.13 -

   Ei ole sama asia. Kirjaimet k,p ja t kuuluvat astevaihtelun piirin, g ei. Molemmat ovat oikeita muotoja – ja koska kyse on uudissanasta, sitä suuremmalla syyllä molemmat muodot ovat täysin hyväksyttäviä kirjoitusasuja.

   Lue: ikkunaiines: Kielirasismia

Vastaa

You must be logged in to post a comment.