Mokkula

helmikuu 6, 2011 67 Kommentit »

Mokkula… tämä teleoperaattoreiden pirullinen keksintö. Tämä vekotin se toimii/ei toimi/toimii/ei toimi – eli sen toimivuus on vähän mitä on. Ja sen toimivuus riippuu vielä operaattorista ja siitä satutko olemaan keskellä kaupunkia vai keskellä metsää vai siltä väliltä. Ruuhka-aikana homma ei välttämättä toimi ollenkaan. Tämähän kuulostaa juuri siltä mitä ei kannattaisi hankkia?

Itseltäkin näitä vekottimia löytyy ja syyt ovat kyllä suhteellisen järkeviä. Nimittäin on tilanteita kun avointa langatonta et löydä tai olet kokouksessa ja langatonta ei ole saatavilla. Näissä tilanteissa, kun pitää vielä Internetin valtakuntaan päästä. Näissä tilanteissa mokkula on loistovekotin ja vielä, kun ei tarvitse kännykän akkua kuluttaa netin jakamiseen (voi syödä turkasesti sitä).

Ja sitten ne, jotka ottaa mokkulan AINOAKSI netiksi… En suosittelisi ikipäivänä sitä, sillä sen toimivuus on ollut kokemuksieni mukaan heikkoa ja erittäin vaihtelevaa. Olen joutunut kahdesti käyttämään mokkulaa kuukauden verran ainoana nettinä ja olipa vielä eri firman mokkula. Sijainti oli eri ja se vaihteli, mutta toimivuus oli suhteellisen samaa luokkaa. Nimittäin huonoa ja pätki ihan jonkin verran.
Kun se toimii niin se toimii ihan hyvin. Olen pari kertaa kokouksessa joutunut tuskastelemaan mokkulan kanssa siinä määrin, että sen käyttö on saanut jäädä kokonaan.

Vähän teknisempänä puolena sanottakoon, että tukiasemat ei mielestäni ole vielä valmiita tämänkaltaiseen mobiililaajakaistojen käyttöön. Sillä jokaisessa puhelimessa alkaa olla tarpeellista olla oma ”netti” ja siihen päälle mokkulat. Voin vain kuvitella minkälaista kuormaa tukiasemilla on tänä päivänä ja varsinkin kun on ruuhka-aika. Näitä tukiasemia tulee onneksi koko ajan lisää ja tilanne paranee tulevaisuudessa (toivottavasti).

Kuinkahan moni suomalainen on valmis heittämään mokkulan jorpakkoon, kun sopimusaika päättyy?

Haluaisitko heittää mokkulan jorpakkoon?

Katso tuloksia

Loading ... Loading …

Lisää luettavaa

67 kommenttia

 1. Jos joku tarvitsee kiinteän, niin sen kun ostaa. Sitten kun muuttaa odottaa siirtoa viikkotolkulla. Mobiilikaista on heti käytössä ja voi ottaa mukaan esimerkiksi kannettavan kanssa. Minulla on kotona Mobiililaajakaistapaketti Nopsa nettitikkuna ja puhelimessa Mobiililaajakaista Nopsa. Jokaisessa aina täysi nopeus, mitä verkosta irtoaa ja toiminut hyvin, en tarvitse mitään fullrate-laajakaistoja.

  Jos joku nyt valittaa, että miksi hitossa kotona mobiilia, niin saa katsoa peiliin. Vaikka nimessä onkin mobiili-sana, se ei todellakaan tarkoita, etteikö tuota voisi käyttää myös kodin yhteytenä. Seuraava valittaa – tukiasemat kuormittuvat ja me ei voida puhua. No, mutta Saunalahdella puhelut menee verkon edelle, joten sen kun soitatte entiseen malliin.

  Voit toki sanoa, että mobiililaajakaistan nopeus vaihtelee, no entä sitten, pitäisikö huolestua? Minulle riittää, että data kulkee enkä tarvitse jatkuvasti nopeutta. Tämän hetkisissä testeissä latausnopeus on ollut aina vähintään 400 kilotavua sekunnissa ja korkeimmillaan 900 kilotavua sekunnissa. Seuraavaksi joku kysyy, no miten lataat elokuvia? Minä vastaan näin: en katso elokuvia, joten ei ole tarvetta ladatakaan niitä.

  Minun netinkäyttöni on perussurffailua ja Spotify-striimausta, YouTube-katselua ja muun muassa tiedonsiirtoa blogin palvelimelle ja blogin palvelimelta sekä lataan esim. videoita YouTubeen. Tähän käyttöön mobiililaajakaista on hyvä, enkä todellakaan maksaisi 50 euroa jostain 8M-luokan ”oikeasta” laajakaistasta, koska saan kaiken tämän halvemmalla vain 13,90 euroa.

  Jos joku vielä kitisee tämänkin jälkeen mobiilikaistoihin liittyen, niin hän on hyvä ja menee saunan taakse vikisemään. En ikinä jorpakkoon, minulla on Saunalahden Nopsa puhelimessa ja kotona Saunalahden nettitikku Nopsa, ainoana yhteytenä.

  Toki Soneran mobiiliverkko on ihan vitusta, mutta Saunalahti toimii. Jos sinä satut olemaan metsässä koneesi kanssa, niin mitä vittua vaadit vielä, että mokkula toimisi? Päivän selvää, että Tampereella Mokkula toimii, muttei jossain haja-asutusalueella.

  Jos joku mokkula noin paljon vituttaa, niin käyttäkää laajakaistoja. Minä en moisia hanki, koska Mokkula-Nettitikku Saunlahti Nopsa on parasta mitä on tarjota ja Elisalola 3G-tukiasemia nousee täyttä häkää pystyyn toisin kuin vitun Soneralla saati DNA:lla, joka juuri nyt kaivaa itselleen kuoppaa.

  Sori, mutta Nettikuissa on TULEVAISUUS. Heittäkää kaikki mäkeen kaikki kiinteät netit.

  • Oman kokemuksen mukaan mobiililaajakaistat ovat epävaita ja hitaita.

   En voisi kuvitellakkaan että korvaisin nettitikulla kiinteän yhteyden. Hyvä että mokkulalla saa edes 150ms pingin suomalaisille servuille.

   Ja jos erehtyy käyttämään mokkulaa vähänkin keskustan ulkopuolella, yhteydet ovat ihan onnettomia.

   Ja pelaaminen ei ole nettitikuilla mahdollista. Pingit ovat aivan kelvottomalla tasolla.

 2. Ensinnäkin, muutin vasta ja en todellakaan odottanut viikkotolkulla siirtoa. Hommaan meni viikko ja siinäkin oli pyhiä ja viikonloppuja välisää. Eli sanoisin nopeaksi palveluksi. Ja odotan hyvinkin mielelläni sen viikon, että voin käyttää vakaata nettiä joka toimii samalla nopeudella sen 24/7 – eikä sen nopeus hypi ja pätki.

  En maininnutkaan tekstissä, että ei voisi soittaa, eikä voisi käyttää puhelinta. Tietty normaali teleliikenne menee mokkulan edelle – meni sitten 3G/edge/gsm verkossa. Mokkula kärsii ruuhka-aikana hitaudesta ja pätkimisestä, siitä et voi väittää vastaan. Tosin se on totta, että jos satut asumaan sopivalla alueella ja sopivan tukiaseman alueella niin mokkula toimii hyvin.

  Ehkä sinun käyttöön mokkula voi olla passeli ratkaisu, jos et tosiaan pelaa netissä – eikä toi nopeuden vaihtelu häiritse… Itseäni se nimittäin häiritsisi…
  Ja voisit noita hintatietojasikin tarkistella, aikoinaan oli 8M 49 euroa ja 24M 50 euroa. Tai näitä suuruusluokkia. Nyt itse maksan loistavasta elisaviihde paketista 39,90 euroa kuussa ja tämänkin kahteen pekkaan…

  Jyri… ”saunan taakse” -uhkailu on suhteellisen lapsellista ja sitä emme katsele täällä blogissa kauaa… Suosittelen pohtimaan kommenttejasi jatkossa tarkemmin… Varsinkin tuollaisia lausahduksia…

  Sonera, Saunalahti, Elisa, DNA… kaikki samaa huttua. Se riippuu paikasta missä se toimii. Jossain voi toimia Sonera paremmin, kun taas jossain Saunalahti. Et voi väittää, ettei Suomessa olisi maantieteellisiä eroja näissäkin asioissa. (plus Sonerallakin tulee tukiasemia, kuten varmaan muillakin operaattoreilla)

  Vähän teknisempänä puolena sanottakoon, että tukiasemat ei mielestäni ole vielä valmiita tämänkaltaiseen mobiililaajakaistojen käyttöön. Sillä jokaisessa puhelimessa alkaa olla tarpeellista olla oma “netti” ja siihen päälle mokkulat. Voin vain kuvitella minkälaista kuormaa tukiasemilla on tänä päivänä ja varsinkin kun on ruuhka-aika. Näitä tukiasemia tulee onneksi koko ajan lisää ja tilanne paranee tulevaisuudessa (toivottavasti).

  Tulevaisuudessa joo, mutta ei vielä. Katsellaan sitten parin kolmen vuoden päästä uudestaan.

 3. Silloin tulee jo 4G. DNA tai Sonera ei halua investoida verkkoon, niillä on datakatot kohta. Elisa sen sijaan kehittää verkkoa tänäkin vuonna aivan varmasti.

  Totta kai mobiilikaista voi hidastua ruuhka-aikaan, mutta onko se niin oleellista henkilölle, joka ei muuta vaadi kuin pääsee nettiin ja että mokkula toimii hyvin muuten.

  Itse en tarvitse kiinteää nopeutta, minulle se on paskan hailee tuleeko nyt 2M, 6M vai 14M, kunhan jotain tulee. Saunalahden Nopsa on vastannut odotuksiani.

  Tampere-Nokia-alueella käytän tätä mokkulayhteyttä puhelimen kautta. Mokkula on aina kiinni kotikoneessa, puhelimessa netti lähtee mukaan sen omalla Nopsalla.

  Sitä sitten käytän kannettavassa miiteissä ja vanhemmilla ollessani. Voin myös vakuuttaa, että Tampereella tuo lysti toimii!

  Juuri nyt Saunalahti Nopsa puhelimessa:

  Ping: 84 ms
  Download: 5.37 M
  Upload: 1.66 M

  Ei ole valittamista ja nettisivut aukeavat nopeasti.

  Toimii kuin unelma.

 4. En voi olla kantamatta korteani kekoon. Elin vuoden verran pelkästään mokkulan varassa. VIHASIN sitä. Ainoa syy tähän oli taloudellisuus, opiskelin ja halusin karsia kaikki mahdolliset menot minimiin. Tässä ei olisi sitä pitänyt tehdä. Minun mielestäni mokkula ei tosiaankaan toimi kunnolla, jos Mesen ja Spotin käyttäminen on yhdessä on vaikeaa. Musiikki pätkii ja mesestä lentää pihalle koko ajan. Mokkulassa paloi sininen valo, joka viesti sen olevan 3G verkossa. Sivut eivät latautuneet, eikä mikään toiminut. Ainoa vaihtoehto oli mokkulan sammuttaminen ja yrittäminen uudelleen muutaman minuutin päästä. Usein näin sai tehdä jopa kymmenen minuutin välein. Minulla ei ole mokkulasta kotikäytössä ainakaan mitään hyvää sanottavaa, olipa operaattori sitten mikä tahansa (kahdesta itselläni kokemusta).

  Kännykän netti on eriasia, ilman sitä en puhelimestani saisi edes kaikkea irti. Puhelin netin ei kuitenkaan tarvitse kestää ihan samoja asioita kuin tietokoneen.

  Ainut kätevä puoli mokkulassa on se, että sen todella voi ottaa mukaansa ja näin ollen esimerkiksi koulusta siitä on hurjasti hyötyä, kun langatonverkko ei yllä kaikkiin luokkahuoneisiin. Ja vaikka sitä mainostetaan liikkuvana laajakaistana, niin sanan varsinaisessa merkityksessä se ei sitä todellakaan ole. Jos nimittäin itse olet liikkeessä, on turha haaveilla mokkulan käytöstä esim. autossa tai junassa. Junassa asemien kohdalla netti toimii ja muulloin ei. Toki tämä puhtaasti johtuu tukiasemien puutteesta. Muttei se ainakaan mikään liikkuva laajakaista ole.

 5. Tässä ei olisi sitä pitänyt tehdä. Minun mielestäni mokkula ei tosiaankaan toimi kunnolla, jos Mesen ja Spotin käyttäminen on yhdessä on vaikeaa. Musiikki pätkii ja mesestä lentää pihalle koko ajan. Mokkulassa paloi sininen valo, joka viesti sen olevan 3G verkossa. Sivut eivät latautuneet, eikä mikään toiminut.

  Asutko jossain luolassa? Minulla PARHAIMMILLAAN Spotify auki, Messenger auki, Firefox auki, FTP-ohjelma lataa sisältöä palvelimelta koneelle ja Dropbox siirtelee niitä omalle palvelimelle verkon kautta eikä Mokkula ole siitä perkele moksiskaan! Nettikin toimii sulavasti silloin. :)

  • Anteeks kauheesti, mutta sä huvitat mua ihan kauheesti :D

   • Jyri Väätäinen 6.2.2011 at 22.54 -

    Ei sillä, että olisin Saunalahdelle töissä, mutta kyllä nyt jumankauta 3G-alueella nopsa toimii. Usein vika on siinä pöydän ja tuolin välissä tai sitten yritetään käyttää nettiä jostain panssarivaunusta, minkä läpi ei tieto kulje vaikka mitä tekisi sen eteen. Luonnollisestikaan 3G-alueen ulkopuolella nopeus voi olla mitä tahansa 0 – 200 kilotavun välillä.

   • Marko 6.2.2011 at 22.56 -

    Ei se aina toimi. Ei vaikka kuinka väittäisit niin :D
    3G alueella – täydet palkit – ei se toimi aina.

   • Jyri Väätäinen 6.2.2011 at 22.58 -

    Ei toki, jos siinä on 500 ihmistä katsomassa pornoa ja 500 muuta katsovat Iltalehteä, niin voi vähäsen tökkiä. Minun alueella Tampereen Peltolammilla toimii Nopsa ripeästi.

   • Jyri Väätäinen 6.2.2011 at 22.56 -

    …jos mesestä lentää aina pihalle, voithan mennä laiturille mesettämään, jolloin olet myös pihalla.

   • Ice-Cherry 6.2.2011 at 22.59 -

    Sulla se on tosiaan sana hallussa! :D Kyse oli mielestäni mokkulan toimivuudesta, ei niiden käyttäjistä. Meneppä nyt vähän itseesi ja siisti kieltäsi, tarkoitus ei täällä kuitenkaan ole lokaa heittää kenenkään niskaan, eikä arvostella kenenkään ATK taitoja.

 6. Valivali…

  Kyllä sananvapauslaki kaiken sallii. Myös sen, että minulla on oikeus arvostella sitä, jos joku ei saa mokkulansa toimimaan 3G-alueella.

  Tutustu lakisäädökseen 460/2003 huolellisesti.

  Tällä lailla annetaan tarkempia säännöksiä perustuslaissa turvatun sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Tätä lakia sovellettaessa ei viestintään saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.

  Laki on hyväksytty Helsingissä 13. päivänä kesäkuuta 2003. En kommentoi asiaa tätä enempää.

  • Miksi helvetissä sinä tämän tähän vetäsit :D Ketä kiinnostaa sananvapaus laki?!? Mitenkä se tähän liittyy mitenkään?

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.39 -

    Sananvapauslaki on yhdyssana.

   • k00pa 7.2.2011 at 11.46 -

    No niinpäs onkin, olet oikeassa. Mutta et vastannut kysymykseen.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 12.05 -

    Mikään laki ei pakota minua vastaamaan kysymykseesi.

 7. Tiedoksi Jyrille ja kaikille muille kommentoijille. RantSitellä ei ole paljoa sääntöjä, mutta kirjoittajille on kerrottu seuraavat ja toivonkin, että kommentoijat noudattavat niitä yhtälailla. Kuvittelin tämän olevan jo yleisessä tiedossa, ihan jo maalaisjärjen kautta, mutta tässä ne näin kertauksen vuoksi:

  – Kunnioita muita kirjoittajia ja ylläpitäjiä
  – Älä riko lakia

 8. No säännöt nyt voi olla mitä tahansa, sananvapauslaki senkin mahdollistaa – säännöistä viis! Voithan sä säännöissäsi paskantamisen kieltää tai vaikka hengittämisen, mut ei sulla oo laillisia oikeuksia siihen. :D

  • Voin kieltää, mutta luulisi sinullakin olevan järkeä sen asian suhteen mitä suustasi päästät.

   Esimerkiksi:

   Jos joku vielä kitisee tämänkin jälkeen mobiilikaistoihin liittyen, niin hän on hyvä ja menee saunan taakse vikisemään.

   Jos kommenttisi pysyvät tuon kaltaisena, tullaan ottamaan moderointi käyttöön ja silloin karsitaan kommentit suhteellisen rankalla kädellä.

   Ja sanoit ettet kommentoi asiaa sen enempää? Kummasti tulee noita kommentteja

   • Dropbear 7.2.2011 at 9.51 -

    Also pöh, jos nimi on RantSite niin ei ruveta mitään sensuuria harrastamaan, mikäs räntti se sitten on jos ei ole vähän tulikivenkatkua ja keskisormenheiluttelua!

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.39 -

    Ei sinulla ole mitään oikeutta sensuroida ja se mitä sanoin oli minun vakiocopypaste. :)

    Tämäkin kirjoitus julkaistuu. Jos se sensuroidaan, sinusta tulee rikollinen, koska näin estäisit sananvapauden mediassa.

   • Marko 7.2.2011 at 11.40 -

    Eli sinä olet rikollinen. Olet sensuroinut omaa blogiasi erittäin isolla todennäköisyydellä.

    Minulla on oikeus bannata sinut tältä sivustolta mikäli niin haluan.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.41 -

    Joku on sanavalmis, toinen ei…

 9. Markon kanssa samaa mieltä. Jyrin kanssa en niinkään.

  Jos joku tarvitsee kiinteän, niin sen kun ostaa. Sitten kun muuttaa odottaa siirtoa viikkotolkulla.

  Eipä ole minun tarvinnut odottaa. Jos osaa itse olla hyvissä ajoin liikenteessä niin liittymän siirron saa halutessaan lennosta toiseen kiinteistöön.

  […] Mobiililaajakaista Nopsa. Jokaisessa aina täysi nopeus, mitä verkosta irtoaa ja toiminut hyvin […]

  Sepä ei ole ”täysi” se nopeus mitä luvataan. Usko pois.

  Jos joku nyt valittaa, että miksi hitossa kotona mobiilia, niin saa katsoa peiliin.

  Kummallinen argumentti. Kuinka hyvin tämä natsaa sivuston ja muutenkin netiketin sääntöjen kanssa ”Kunnioita muita kirjoittajia ja ylläpitäjiä”?

  Loppuihin Marko näköjään vastasikin.

  Terveisin Mokkulan hitaana, kalliina, turhana ja käyttämättömänä irtisanonnut.

  • Nettitikku ei ole hidas, kallis saati turha. Paljon turhempaa on omistaa sata some-tiliä. Soneralla ei onnistu mikään lennossa, siellä on näitä ongelmia liiaksikin ja myydään 24M:ää vaikka taloon ei saa kuin 8M…

   Ei tietenkään täyttä 15M:ää irtoa, mutta minulle nettitikku antaa silti vastinetta. Joten minun puolesta voitte työntää kiinteät kaistanne sinne minne ne kuuluvatkin, mobiililaajakaista voiton vie.

   Sitä nettitikulla silmään, joka kiinteää käyttää.

   • k00pa 7.2.2011 at 10.58 -

    Kallis on suhteellinen käsite, opiskelijana budjetti siihen ei taivu.

    En käytä paljoa läppäriä, jotenka mokkula on minulla käytännössä turha.

    Mokkulaa olen käyttänyt ja se oli HIDAS.

    Ja mitenkä helvetissä pelaan yhtään mitään peliä ilman kiinteätä yhteyttä?

    Voisit vähän koittaa opetella neutraalimpaa asennetta. Tuommonen ylimielinen ”minä tiedän kaiken” asenne alkaa vituttaa.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.35 -

    Älä pelaa, näin helppoa se on. Pelaaminen on ihan suolesta, eikä hyödytä ketään, tee vippisivuja – se kannattaa!

   • k00pa 7.2.2011 at 11.51 -

    Anteeksi mitä?

    Väität että kiinteät yhteydet ovat turhia ja kaikille pitäisi olla langattomat liittymät?

    Et tullut ajatelleeksi että osa ihmisistä tarvitsevat laadukkaampia yhteyksiä, eikä 3g alue ole kaikkialla niin kattava kun sinulla..

    Pelaaminen ei ole ”suolesta”. Se on yksi viihdemuoto siinä missä elokuvia katselu/musiikin kuuntelu.

    Hyödyttääkö se että katselet elokuvia/kuuntelet musiikkia ketään? EI. Miksi helvetissä pelaamisen tarvitisis hyödyttää ketään? Se on viihdettä eikä sen tarvitsekkaa olla hyödyllistä.

    Oletko huomion haluinen vai miksi et osannut sanoa mielipidettäsi neutraalimpaan sävyyn? Esimerkiksi:

    Itselläni mokkula on toiminut varsin mainiosti ilman ongelmia, yhteydet ovat vakaat ja toimivat käyttötarkoitukseeni hyvin. Youtube ja spotify tomivat mainiosti! :D

    Itselleni mokkula toimii varsin mainiosti ainoana liittymänä ja suosittelisin sitä muillekin

    Oletko huomion kipeä vai miksi provosoit ja haastat riitaa?

 10. Dropbear 7.2.2011 at 8.55 -

  Kerran erehdyin Mokkulan kanssa vähän aikaa elämään, rakkine oli niin kamala että viherkasvitkin nuutuivat, koira kuoli ja sain elinikäiset traumat.

  Suoraansanottuna nämä ovat vielä nykytekniikalla aivan hirvittävää paskaa – ”Nettiin missä vaan! Hurf durf”-TV-mainoksiahan on nostettu oikeuteenkin valheellisista lupauksista, ihmiset kun jostain kummallisesta syystä käsittivät termin ”Missä vaan” niin, että kapistuksen pitäisi toimia jossain muuallakin kuin metrin päässä signaalitornista. Auta armias jos kapistusta koettaa käyttää vaikkapa mökillä tai *gasp* junassa!

  • Mainostaminen on mokkulan kohalla väärin johtavaa. Tuntuu että hyvää yhteyttä ei saa millään keskustan ulkopuolella.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.36 -

    Saa. Asun 8 kilometrin matkassa Tampereen keskustasta.

   • Dropbear 7.2.2011 at 11.38 -

    Paljokos Saunis maksaa Jyrskille hypetyksestä?

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.41 -

    Ei mitään, mutta katso toki…

    http://www.youtube.com/watch?v=NkHbyiONFXM

    Ihan fakta, että Saunalahti Nopsa toimii.

   • Dropbear 7.2.2011 at 11.51 -

    Toimihan Windows ME:kin sillä yhdellä henkilöllä sadasta, mikä ei muuttanut sitä faktaa että tekele oli puolikäyttökelvoton pökäle miksikään. Sama näissä tikkuyhteyksissä – jos olet se onnekas jonka ei tarvitse kirota ja hakata päätä seinään näiden kanssa, good for you. Me muut pysymme suosiolla letkuyhteyksissä.

   • k00pa 7.2.2011 at 11.45 -

    No kattos, sulla on sitten vähän parempi tuuri 3g-alueen suhteen.

    Omalla alueella toimivuus on sen verran epävakaa että ei oikein käyttötarkoitukseeni sopinut.

 11. Marko, blogistani ei ole mitään sensuroitu, koska en tue sensuuria.

  • Se on sinun asiasi. Mutta voisit käyttäytyä täällä ja olla ihmisiksi. Nämä kommentit eivät enää liity aiheeseen ollenkaan.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.49 -

    Eikö kirjoitukseni liity aiheeseen? Asenna ränttifoorumi, niin se liittyy. Ja puhutaan täällä mokkuloistakin välillä. Siinä on ideaa kerrakseen.

   • Marko 7.2.2011 at 11.50 -

    Foorumi tulee kun tulee. Tämä ei ole sinun ongelmasi.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.51 -

    Totta kai on, jos ruikutat jostain, ettei keskustelussa saa keskustella – niin foorumi vaan kehiin. :)

   • Marko 7.2.2011 at 11.54 -

    Ei se ole, olen tämän ylläpitäjä ja teen tätä sivustoa koskevat päätökset itse. Näihin sinulla ei ole minkäänlaista vaikutusvaltaa. Asia loppuunkäsitelty.

  • Dropbear 7.2.2011 at 11.49 -

   Sensuuri on kieltämättä jotain keskiajalta, mutta toisaalta sananvapauslain liputtaminen ja ”rikolliseksi” leimaaminen jostain blogipostausten poistosta pistää myös hymyilyttämään. Good luck with that.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.50 -

    Jes, tän oon aina niib halunnut kuulla sulta! Kiitos.

 12. Mutta sehän on hyvä asia, koska heti kun aloitin provosoida, tänne tuli keskustelua? Kukaan tiedä mitä keskustelu on? Jokainen teistä provosoitui. Tämä on salaisuus miksi blogini menestyy. :)

  • Et siis osaa keskustella ilman tappelua?

   Mielestäni blogi ei ole ”hyvä” jos kaikki sisältö on yhtä riidanhaastamista ja tappelua.

   Laatu > kävijämäärät.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 11.58 -

    Ei mene noin. Provosoimalla sain blogini kävijät uusiin svääreihin. Moni ei valitettavasti osaa käyttää kieltään kunnolla. Provojen syöttiin menee moni juntti, niin täälläkin. :)

   • Marko 7.2.2011 at 11.59 -

    Jyri, aiheena on mokkulat ei sinun sivusi. Sama k00palle.

   • k00pa 7.2.2011 at 12.00 -

    Kyllä se menee näin koska sanoin ”mielestäni”. En tiedä sinun mielipiteistä, mutta vaikutat huomionkipeältä jälkeenjääneeltä uunolta joka kasvattaa virtuaalipenistä kävijämäärällä.

    Vähän ehkä loukkaava kommentti tämä, mutta alkaa jo aika pahasti mennä yli sinun selityksesi.

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 12.04 -

    Ei loukannut. :(

   • Dropbear 7.2.2011 at 12.01 -

    Tunnetaan myös nimellä trollaaminen. Viihdyttävää kunnon liekkisota toki on, mutta varsinaiseksi keskusteluksi tuota ei kyllä laske kukaan kaksinumeroisen YÖ:n omistava.

    Also, repeäminen ”blogin menestymiselle” ja käyttäjämäärien kalastelulle, kiitos. Blogit ovat vakava asia!

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 12.03 -

    Ehkä sun takamuksessa on jotain vakavaa, blogeissa pitää olla viihdettä. Keskustelkaamme mokkuloista. Mokkula on ihan paras yhteys ja aion suositella mokkulaa kaikille!

   • Dropbear 7.2.2011 at 12.07 -

    Sarkasmi, tuo kadonnut salatiede. Väännetään nyt ratakiskosta: perusblogeissa on suunnilleen yhtä paljon painoarvoa kuin Suomi24:n chateissä, joten omien tekeleiden mainostus pistää aina vähän virnuilemaan.

 13. Marko, asia on loppuun käsitelty, mutta keskustelu ei, täällä on vielä keskustelunhaluisia syöttiini tarttunut. :)

 14. Oli aivan pakko kommentoida taas, sillä pitihän se arvata, että offtopiciksi meni. Jyri, et saa muiden pääntä käännettyä tässä asiassa. Se, että sinulla on vastakkainen mielipide on ok, mutta se ei ole että jauhat ja jauhat ja käsket kaikkia menemään saunan taakse, jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi. Eiköhän kaikille tullut jo selväksi että SINÄ rakastat mokkulaa – moni muu ei.

  Jep, trollaamista ei voi keskusteluksi laskea. Perinteistä on myös, että heitetään ristiriitaisuuksia, hölmöyksiä, jopa loukkauksia, ja eripuraa muuten niin hyvään ja blogitekstiin. Muutenkin ärsyttävää, että siinä vaiheessa kun sanominen loppuu niin heitetään ”epic troll” -kortti. Mutta mikäs siinä kun ei muuta osaa. Säälittävää kävijöiden hakua ja pelleilyä.

  Tästä lähtien voisivat muut jatkaa kommentointia itse aiheesta. Rolle kiittää.

  • Saamasi pitää. Suosittelen mokkulan myös Nokialla asuville, sillä sielläkin yhteys on erinomaisen nopea. Jos mokkula ei toimi, muuttaa Tampereelle, täällä Tampereella KAIKKI toimii.

   • Dropbear 7.2.2011 at 12.28 -

    Paitsi ihmiset. Tampere!

   • Jyri Väätäinen 7.2.2011 at 12.30 -

    Mutta sehän on mahtavaa, kun joku liputtaa, eipä tarvitse astua koiranpaskaan! Saisi olla korkeammat tikut vaan ja kaikki Ruotsin lipuilla.

 15. […] This post was mentioned on Twitter by Marko Kaartinen and Marko, Marko Kaartinen. Marko Kaartinen said: Mokkula puhuttaa ja herättää keskustelua. Liity mukaan ja anna oma kommenttisi asiasta: http://t.co/DQ2ak4i […]

 16. Juntit 10.2.2011 at 14.05 -

  Miinustakaa tämäkin senkin idiootit!

  • Marko 10.2.2011 at 14.09 -

   Kommenttisi on täysin aiheeton ja asiaton.
   Sekä voisit käyttää OIKEAA sähköpostiosoitetta…

   • Juntit 10.2.2011 at 19.00 -

    Sulla ei oo mtn oikeuksii alkaa vaatii mult oikeaa osoitetta, joten turpa kii.

   • Marko 10.2.2011 at 19.05 -

    Ja tämänkaltaiset tullaan jatkossa poistamaan ja sähköpostiosoite tulee olla oikea. Tämän oikeellisuuden tarkistamiseen tullaan tekemään sopiva sovellutus!

 17. Juntit 10.2.2011 at 21.57 -

  Mistäs kiristää?

  En anna toimivaa mailia.

  Markorepairs on hot.

  • Marko 10.2.2011 at 21.59 -

   Luuletko ettei kaikki täällä tiedä jo kuka olet? Suotta edes piilottaudut nimimerkin/turhan mailin taakse. Ja unohditko sen seikan, että IP:n saa selville ja kun kerran tagannut niin viksut statistiikka softat osaa kyllä yhdistää.

   Ja toimiva maili tulee antaa, kunhan plugin ottaa toimintaansa. Tällöin loppuu tämä pelleilysikin näillä tekaistuilla sähköpostiosoitteilla…

   • k00pa 10.2.2011 at 22.03 -

    Sitä varmaa nolottaa sen verra että ei enää omaa nimeänsä viiti käyttää :D Kyllä itteänikin tommosen säätämisen jälkee nolottais.

 18. […] kun nykyään saa nopean laajakaistan alle 50€ kuukausi hintaan. Toisaalta sama henkilö kävi avautumassa laajakaistojen turhuudesta ylistäen mobiililaajakaistoja ja mokkuloita, tietämättä tekniikasta […]

Vastaa

You must be logged in to post a comment.