Kategoriat
Pelit Räntit

Ice-Cherryn top5 pelit

Hmmm, minun mielestä pelejä on kyllä ihan hirmuisen vaikea laittaa mihinkään paremmuus järjestykseen. Ehkä jotenkin yritän niitä jäsentää sen mukaan, kuinka paljon niitä on tullut pelattua. Johtuen kahden talouden integraatiosta meidän perheessä on aika monta eri konsolia ja tietenkin vielä tietokoneet päälle. Etupäässä pelaan ”tyttöpelejä”. Termiä voisin hieman, avata sillä tuo on ehkä vähän sisäpiirijutuksi kietoutunut. Eli  tyttöpelit ovat etupäässä hieman nuoremmalle väestölle alunperin suunnattuja, iloisen värikkäitä ja otukset pelissä ovat vielä yleensä varsin söpöjä – esimerkkinä voisin mainita vaikka Kirbyn tai Spyro pelit. Mutta asiaan!

5. Professor Layton Diabolical Box: Tämän kyseisen yksilön olin jo hetkeksi kerinnyt unohtaa, joululoman vietin aika kiinteästi nimitätin Nintendo DSi:n kanssa tätä ongelmanratkaisu peliä tikulla tökkien. Eli siis kyseessä on juonellinen peli, jonka ideana on yksinkertaisesti ratkoja yleensä matemaattista ja loogista ongelmanratkaisua vaativia pikku ”puzzleja”. Jos ei oma ymmärrys aina riitä, voi kolikoilla ostaa vihjeitä. Kolikoiden kerääminen onkin ehkä pelin turhauttavinta, sillä joka ruudussa on aina tökittävä joka paikka, ettei kallisarvoiset kolikot vain pääse loppumaan. (Todella hyväksi havaittu keino on myös käyttää isäntää ratkaisemaan typerät tehtävät eteenpäin päästäkseen…)

4. Sims 3: Olen ollut simsien suurkuluttaja kakkososasta lähtien. Enkä usko tämän elämä simulaatiopelin kovin suuria esittelyjä kaipaavan. Alustana olen kokeillut PC:tä ja Xboxia ja olen mieltynyt varsinkin Xboxilla pelaamiseen. Ikävää tietenkin on, ettei mitään lisäosia voi samalla tavalla hankkia kuin PC:lle, mutta kokemus on osoittanut, että kun lisäosia on liikaa, on pelaaminen jo tylsää, kun ei millään ehdi tekemään kaikkea. Esim Sims 2:ssa lasten ja elukoiden kasvattaminen täydellisiksi yksilöiksi yhtäaikaa oli tuskaa. Jos nyt joku on Simsiltä säästynyt, niin ideana on yksinkertaisesti elämäsimulaatio, eli luodaan oma simi, jonka elämää eletään – käydään töissä, perustetaan perhe, jne.

3. Singstar Abba: Kasvuin Abbaa kuunnellen, joten luonnollisesti osasin Abban laulujen sanat jo ennen kuin opin edes puhumaan. Ja koska olen aina pitänyt laulamisesta, pidän myös näistä laulupeleistä. Singstarien idea on yksinkertaisesti karaoke, jossa saa pisteitä siitä, kuinka hyvin pysyy nuotissa ja osaa sanat. Olen innostunut myös suomiversioista Singstarilla.

2. GTA eli Grand Theft Auto: Yhtään huonoa GTA peliä ei ole tullut vastaan. Parhaiten on ehkä mieleen jääneer San Andreas ja GTA 3. Kolmosesta sain kipinän näiden pelaamiseen, ja sen jälkeen piti hankkia ykkönen ja kakkonenkin. Alustoina olen kokeillut PC:tä, Playstation 2:sta ja Xboxia. Ehdottomasti olen sitä mieltä, että tämä peli on tehty enemmän konsoleille. (Saattaa tosin johtua siitä, että minun aivoihin ei ole koskaan muodostunut synapsiyhteyttä, että olisin oppinut käyttämään hiirtä ja näppistä yhtäaikaa….) Tämä on myöskin varmasti sellainen pelikokoelma, ettei hirveästi esittelyjä kaipaa. Lyhyesti ideana on tehdä tehväviä (yleensä laittomia), pysyä poissa poliisien tieltä tai ainakin päästä karkuun niitä ja näin ollen luoda uraa alamaailman kasvattina.

1. Epi Mickey: Tämän pelin kanssa on tullut jokunen tunti vietettyä. Kun Wii muutti meille, oli itsestään selvyys, että tämä peli on saatava. Pelissä on ideana taistella Mikin avulla pahuutta vastaan, joka on vallannut maailman Mikin itsensä takia (en halua spoilata koko tarinaa). Aseinaan Mikki käyttää pahuutta vastaan maalia ja tinneriä. Varsin koukuttava peli aluksi, mutta loppua kohden oli ainakin minun turvauduttava walkthroughun, sillä en mitenkään päässyt eteenpäin. Peliä on myös venytetty loppupäästä mielestäni vähän turhaan. Peli on kuitenkin saanut hyviä arvosteluja mm. Pelit lehdessä. Wii on ainut alusta, mille tämä peli on saatavilla.

Pelaan kyllä muitakin pelejä, varsinkin Wiillä on meillä mittava kokoelma kaikenlaisia (tyttö)pelejä. Uusin lemmikkini on CraahBandicoot Crash of the titans ja erilaiset Mario pelit, kuten New Super Mario. Nintendo DSi:lla on myös tullut hakattua aika paljon Yoshia (varmaan tässä vaiheessa on tosiaan kaikille tullut tyttöpelit selviksi… :D). Tietokoneella en ole koskaan kovin aktiivinen pelaaja ollut, joskus tuli jonkin verran Need for Speediä sillä pelattua.

Tässä joitakin minun lemppareitani ja halusin jakaa ne teidän muiden kanssa. :)

Kirjoittanut Ice-Cherry

Olen toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija ja sattuneista syistä tänne eksyin. Kirjoitan asioista, jotka minua jollain lailla sattuvat kiinnostamaan. Mielenkiinnonkohteet vaihtelet hyvinkin päivittäin. Tälle hetkellä elämääni liippaavat opiskelu, työharjoittelu, sisustaminen, pelaaminen ja elokuvat. Viime aikoina olen innostunut myös blogin pitämisestä ja omien ajatuksieni jakamisesta tällä tavoin.

1 vastaus aiheeseen “Ice-Cherryn top5 pelit”

Vastaa