Windows ja formatointi

tammikuu 30, 2011 6 Kommentit »

Windows pitää asentaa uudelleen jossain vaiheessa sen elinkaarta tietokoneellasi. Näin se vaan on… Tietokoneen formatointi tulee joka tapauksessa jossain välissä eteen. Oma koneeni kesti lähes 1.5 vuotta ilman formatointia ja formatointi olisi pitänyt tehdä oikeastaan jo puoli vuotta sitten. Kone on nimitäin suhteellisen hidas käynnistymään jo… Tehoista ei ole kiinni, koska kyseessä on tehoiltaan mielestäni hyvä kone.

En tiedä miksi, mutta Windowsia saat pitää sen vuoden rauhassa kunnes se alkaa takkuamaan ja homma pitää asentaa uusiksi. Ei tässä muuten mitään, mutta 1.5 vuoden aikana tulee aika paljon roipetta koneelle. Pitää nimittäin suhteellisen paljon dataa saada talteen myös uuteen asennukseen. Eli homma ei ole ihan simppeli ja lyhytkestoinen.

Tietysti koneen siivous olisi myös yksi vaihtoehto, mutta se on vain nopea korjaus ja siirtää välttämätöntä formatointia eteenpäin. Monesti olen ollut tilanteessa, kun kone on asiakkaan ja formatointi on vaihtoehto kun en näe enää koneen siivouksessa mitään hyötyä. Omien kokemusten perusteella asiakas on luottanut minuun ja siihen, että kone tulee kuntoon tämän toimenpiteen jälkeen. Tietysti pyrin varmuuskopioimaan kaiken asiakkaan datan ja palauttamaan sen uuteen asennukseen. (kyllä, pyrin palvelemaan asiakkaita hyvin ja kohteliaasti)

Mikä on sinun Windowsin elinikä? Kauan menee ennen kuin joudut asentamaan sen uudestaan? Muita kommentteja?

Lisää luettavaa

6 kommenttia

 1. Rambo 30.1.2011 at 13.02 -

  Jos ei asentele turhia ohjelmia, niin ehkä 3 vuotta kestää.

  • Marko 30.1.2011 at 13.36 -

   Enpä ole kolmeen vuoteen omilla koneillani päässyt. Turhaa ohjelmaa voi olla, mutta sitä bloattia tulee ihan tarpeeksi muutenkin.
   Mutta voit kuvitella jos on perhe ja perheen vanhemmat pyytää minut käymään katsomassa konetta jota käyttää koko perhe (mukaan lukien lapset) – tällä koneella on sitä roinaa ja todennäköisesti vielä jonkinlaista haittaohjelmaa yms. Usein formatointi tekee homman paremmin ja helpommin kuin sen siivous.

   • Rambo 2.2.2011 at 22.53 -

    Vaatii tietysti aika paljon ettei kokeile tai asentele turhaa. Windows+Office+winrar+chrome+virustorjunta eikä muuta. Iso osa ongelmista johtuu siitä, että asennellaan mitä sattuu ja poistellaan.

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Marko Kaartinen, Marko. Marko said: Windows ja formatointi – http://rntst.net/i […]

 3. o-p 30.1.2011 at 16.05 -

  Heh, minulla on koneella Windows Xp:n asennus, joka täyttää pian 7 vuotta :D En ole kyllä käynnistänyt sitä yli vuoteen, koska kovalevy, jolle se on asennettu, vetelee viimeisiään.

  Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Windows 7 + SSD kestää suhteellisen pitkään, vaikka ei formatointia tekisikään. Käynnistyy vuodenkin jälkeen yhtä nopeasti.

 4. k00pa 31.1.2011 at 21.04 -

  Kyllä varmaan venyttämällä pystyisin Win7 koneen pitämään käytössä vaikka 10 vuotta, mutta tavan mukaisesti puolenvuoden välein kone uusiksi :P Kohta onkin uudelleen asennuksen aika taas.

Vastaa

You must be logged in to post a comment.