Medal Of Honor beta kokemukset

lokakuu 6, 2010 1 kommentti »

Pari päivää sitten Medal Of Honorista aukesi avoin beta. Ero edelliseen betaan on se että erinäisiä avaimia ei tarvitse etsiä ja rekistöröidä, vaan peliä voi pelata kuka tahansa.

Kokeilin MoH:ia ensimmäisessäkin betassa, jotenka mielenkiinnolla odotin jos kehittäjät olisivat korjanneet selkeitä ongelmia pelissä.

Mitä on korjattu/jätetty korjaamatta?

Tässä listassa ei ole kaikkia korjauksia, vaan ne korjaukset jotka jäivät päälimmäiseksi mieleen betasta toiseen siirtymisessä. Ekaksi voisi listata asiat jotka on korjattu:

 • Chatti toimii – ennen chatin avaaminen jumitti pelin jolloinka se oli pakko sammuttaa

Ja sitte ongelmat jotka viellä ovat paikallaan:

 • Ragdollit bugailevat välillä oudosti
 • Ei pingejä näkyvissä missään, vain latencyt serverilistassa
 • Serveri-lista on kankea ja ärsyttävä käyttää
 • Jätetty konsoleille/televisiolle suunnattuja asetuksia kuten ruudun kohdistaminen…
 • Menut ovat edelleen kankeita ja rasittavia käyttää (hieman parannusta tässä, mutta ei tarpeeksi)
 • Pahoja lagi ongelmia (EA yhteys ja serverit)

Käytännössä betojen välillä ei ole juurikaan tehty mitään muutoksia peliin, tuntuu siltä että kehittäjiä ei kiinnosta tehdä kunnollista peliä.

Minkälainen itse peli on?

Kentät ovat mukavan pieniä ja taistelussa on mukava dynamiikka. Kenttäsuunnittelu on todella hyvä. Objekti-pelimuoto (tai mikä se onkaan) on mukavaa vaihtelua yleiseen deathmatchiin/conquestiin jossa on muissa peleissä tottunut. Hyökkäyksen aikana tulevat pienet ”juoni tapahtumat” ovat mukavia ja radiosta tulevat komennot nostavat hyvin tunnelmaa. Tunnelma on kohdallaan tässä pelissä.

Tämä on myös niitä harvoja pelejä jossa jonkun tasoista taktiikkaa voisin uskoa tulevan, tosin kaikenlainen taktiikka on vesitetty aivan surkealla VOIP/chat tuella. Ilman kavereita Teamspeakissa ei tiimityöskentelystä tule mitään.

Käytännössä itse peli on todella mukavaa viihettä, ehkä vähän paremmalla unlock-puulla ja laajemmalla arsenaalilla levuttaminenkin voisi kiinnostaa enemmän. Nykyisellään kaikki aseet voi saada kahdessa tunnissa. Toisaalta tämä on mukava poikkeus toisiin peleihin jossa isompi levelisillä on selkeästi etua aloittaviin pelaajiin. MoH:issa aloitus aseet ovat parhaimpia aseita koko pelissä.

Tekninen toteutus

Tekninen toteutus tämän pelin kannalta on mennyt päin mäntyjä. Ensimmäiseksi tulee mieleen, missä helvetissä on dedi-serverin tiedostot? Miksi EA/DICE ei vaan julkaisisi serveri tiedostoja jolloinka pelaajat voisivat hostia ite serverit jotka eivät lagaa.

MIKSI, MIKSI kaikenlainen modaaminen ja lisämappien tekeminen on kielletty. En todellakaan pidä nykyisestä trendistä pelinkehittäjillä jossa lisä mappien ja sisällön tekeminen estetään ja sitten myydään lisää mappeja kiristys hintaan. Voin lyödä vaikka vetoa että parin kuukauden jälkeen MoH:iin tulee DLC jossa on lisää mappeja, rahaa vastaan.

Miksi nettikoodi on hirveän bugista ja lagista? Ehkä huono netti koodi on syy miksi pingejä ei kehdata näyttää pelaajille… Ensimmäisessä doomissakin on parempi nettikoodi kuin tässä!

Kaiken lisäksi koko peli tuntuu räkäseltä konsoli portilta. PC pelejä osattiin ennen tehdä hyvin, Quake, unreal engine, Source engine… Kaikki nuo moottorit toimivat ongelmitta ja tuntuvat PALJON sulavimmilta. En ymmärrä mitä MoH:in kehittäjät sekoilivat nykyisen moottorin kanssa, koska BF:BC2 tuntuu paljon sulavammalta MoH:in rinnalla, vaikka koko moottori on suht huono netti koodin kannalta.

Seuraavat muutokset ja ostan tämän pelin heti:

 • Dedicated serveri tiedostot avoimeksi
 • Custom map (ja mod) tuki
 • Parempi nettikoodi

Yhteenveto

Käytännössä tämä on hyvä peli joka on paskotun konsoli porttauksella, huonolla nettikoodilla ja vammautetulla modi tuealla. Nykyisellä tasolla pelistä maksaisin ehkä 10 euroa, mutta en lähellekkään 50e jolla sitä yritetään myydään.

Ja tähän loppuun video keventämään ragea:

YouTube Preview Image

Lisää luettavaa

Yksi kommentti

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Marko Kaartinen, Marko. Marko said: Uusi räntti: Medal Of Honor beta kokemukset http://rntst.net/132 (k00pa) […]

Vastaa

You must be logged in to post a comment.