Haaveena MacBook

lokakuu 25, 2010 1 kommentti »

Pakkomielle on syntynyt. Minun on saatava MacBook. Aivan pakko. Enää ei ole paluuta PC käyttäjäksi. (Tai siis sitähän tässä on hakattava siihen asti, kunnes todella saan tuon Ompukan itselleni haalittua…)

Viime aikoina on tullut tehtyä jos jonkinlaista taustatutkimusta MacBookista. Oikeastaan tässä ollaan tuon toisen osapuolen kanssa molemmat kilpaa tutkiskeltu Apple lämisköiden tarjontaa. Minulle riittäisi 13,3 tuumainen perusmalli ja hän haluaisi Pro mallin. Itselleni uuden kannettavan hankkiminen on todella ajankohtaista, minulla on käytössä vain kaksi läppäriä (toinen mini) ja se kone, jota pääasiassa käytän alkaa olla todella vanha. Toimiihan se vielä, mutta ei oikein enää pysty palvelemaan minua niin hyvin. Sähköpostit ja koulujutut sillä kyllä kirjoittaa edelleen, mutta eipä juuri muuta.

Fakta on kuitenkin se, että Applella on tietty status. Niin myös ne ihmiset, jotka Applen tuotteita hankkivat saavan tietynlaisen leiman otsaansa. Minulle tokaistiin iPhonen jälkeen, että hankit sitte porvaripuhelimen. Apple maksaa. Kyllä, laadusta saa maksaa, mutta se että haluaa jotakin laadukasta, ei mielestäni tee kenestäkään porvaria, eikä leveilijää. Jos Nokia ei voi tarjota minulle kännyköissä tiettyjä ominaisuuksia, niin miksi en ottaisi toisen firman puhelinta? Sama pätee myös tietokoneisiin ja tässä tapauksessa etenkin kannettaviin. Tosin on minun myönnettävä, että osa tästä minun suuresta MacBook himosta on estetiikkaakin. Minulle myös se on tärkeää, miltä tuote näyttää. MacBook nyt sattuu miellyttämään minun silmääni. Tämän lisäksi olen erityisen innostunut myös MacBookin touchpadistä, se on jotain sellaista mitä missään muussa koneessa ei ole. Myös näppäimistö tuntuu hyvälle sormieni alla (sen verran monta kertaa on nyt käyty tätä konetta hiplaamassa….). Minulle myös akun kesto on tärkeä ominaisuus, joka tässä mallissa olisi optimissaan seitsemän tuntia. Käytän konetta koulussa ja aina ei ole mahdollista päästä pistorasian viereen. Tällä hetkellä minun koneeni akku kestää tehokkaassa käytössä ehkä tunnin.

Olen toki miettinyt ongelmiakin, jota MacBookin hankkiminen minulle mahdollisesti aiheuttaisi. Ensinnäkin pitäisi opetella uusi käyttöjärjestelmä, minulla ei ole kokemusta Maceista. Mutta opinhan minä käyttämään Linuxin Ubuntuakin, joten tuskin tämä kamalan vaikeaa olisi. Toisekseen  ohjelmien hankkiminen ja yhteensopivuus olisi myös ongelma. PC:lle saa vain helpommin kaikkea. Joku paremmin asiaan vihkiytynyt, varmaan osaisi ehkä tästä sanoa tarkemmin.

Olen vatuloinut tätä asiaa mielessäni jo pitkään (minun mittakaavalla ainakin) ja keskustellut asiasta paremmin tietokonetta puhuvan ihmisen kanssa ja viimeksi tänään minulle Soneralla kerrottiin, että ei MacBookia voi edes verrata tavalliseen PC:hen. Kyllä se painii ihan omassa luokassaan. En voi tietää, palveleeko MacBook minun tarpeitani, ellen kokeile. Kallis riski, mutta sen hinnan olen valmis maksamaan.

Yksi kommentti

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Marko, Marko. Marko said: Uusi räntti: Haaveena MacBook http://rntst.net/163 […]

Vastaa

You must be logged in to post a comment.